Karibiskt lugn på Barbados

Undersköna stränder – och alltid ett ledigt hörn

Visst är Barbados undersköna stränder, karibiskt lugn och en suverän plats för en lyxigare semester på en dyr och fin resort. Men när nu även charterflygen styr hit igen, öppnas ön upp för en bredare publik. Du hittar länkar för nedladdning av resguiden i botten av artikeln.

För här finns massor med hotell i alla prisklasser – all inclusive för dem som tycker om att ha koll på reskassan och som gärna lapar ”gratis" drinkar vid poolen, möjlighet att hyra villa för dem som vill bo lite mer självständigt och även riktigt bra budgetalternativ för dem som vill njuta av de paradisiska stränderna utan att sätta sprätt på alltför många slantar.

För stränderna är verkligen Barbados största attraktion, med allt från lugna vatten som gjorda för snorkling, till vågor som passar surfare. Och det går nästan alltid att hitta ett hörn där man får vara själv.

Visst, Barbados är inget billigt resmål. Men det går att klara sig på en mindre budget – även om man garanterat får ut ännu mer av resan hit om man kan unna sig lite mer.

Så skriver frilansjournalisten Lotta Zachrisson i inledningen av resguiden till Barbados, och avslutar med en uppmaning:

Glöm inte bort att ta dig bort från hotellstranden åtminstone en dag för en tur runt ön. Här finns så mycket natur, kultur och härliga människor att upptäcka att även den mest kräsna resenären blir nöjd.

OBS! Det går inte längre några charterresor till Barbados från Sverige.

Något av innehållet i guiden:

  Boende – från charter till lyx

  Ta sig runt

  Alternativ semester

  Strandutflykter

  Platser att besöka

  Att göra

  Ätbart att testa

  Gourmetrestauranger

  Nöjen

  Shopping
 

 Reseguiden till Barbados består av 20 A5-sidor och publicerades i december 2011.

Plus-kunder laddar ner guiden utan kostnad!