Ladda ner Kap Verde här!

RESA

– Visst, Kap Verdes stränder är fantastiska, men det känns som vi vilken dag som helst kommer att snubbla över Neil Armstrongs fotsteg, kommenterade tre irländska landinvesterare Kap Verdes platta, karga och framförallt torra landskap.

Men de tre hotellbyggarna verkade trots allt inte alltför besvikna över det vid en första anblick, ganska trista landskapet på Kap Verde, öriket där det sällan regnar men där irländarna inte är ensamma om att se Kap Verdes möjligheter som turistland.

Kap Verde är ett hett cartermål som framförallt erbjuder långa, kritvita stränder och kristallklart vatten som lockar till sportiga vattenaktiviteter. Det är för stränderna och möjligheterna till vind- och kitesurfning i världsklass som man främst reser hit. Och för hummern, tonfisken och den avslappnade stämningen förstås. Kanske också för att snacka fotboll med fotbollstokiga Kapverdebor.
– Henrik Larssons pappa är från Kap Verde, visste ni det? Bartendern Denilson Fortes på La Tortue bar på ön Sal är mäkta stolt. Han berättar att Henrik Larsson till och med har besökt Kap Verde och att uppståndelsen på ön var stor. Så mycket liv och rörelse är det nämligen inte annars på Kap Verde. Det är det lugnt och stilla och livet har sin gilla gång. De flesta semestrar huvudsakligen på ön Sal, men tar en flyg- eller båttur till någon av de andra öarna och vandrar på Santiago eller njuter av musik och kultur i Mindelo, ön Sao Vicentes huvudstad. Och det som slår mig är att alla verkar väldigt nöjda med den lugna tillvaron på Kap Verde.

Normalt så stressade turister från väst, surfare och lokalbefolkning – och till slut även de de tre hotellbyggarna från Irland, alla strosade de omkring på Kap Verde med ett förnöjt leende på läpparna.
Läs mer i Katarina Zeidlers guide till Kap Verde-öarna.
 

Lite av innehållet:

Praktiska fakta

Ta sig runt

Öarna

Boende

Sportaktiviteter

Mat och dryck

Trevliga restauranger

Nöjen och sevärdheter

Shopping

Utflykter

Kuriosa

Kändisar från Kap Verde

Guiden innehåller dessutom en karta och många fina foton. Om du är Plus-medlem laddar du hem guiden utan extra kostnad.
 

Kap Verde-guiden består av 20 A5-sidor och publicerades den 25 september 2008.

FAKTA

Så gör du en dubbelsidig utskrift:

1. Ladda hem pdf-dokumentet genom att klicka på länken här ovanför. Dokumentet innehåller 10 sidor.

2. Skriv först ut sidorna 1 till 5 i dokumentet.

3. Lägg de utskrivna sidorna överst i skrivarens pappersmagasin.

4. Skriv ut sidorna 6 till 10 i dokumentet.

5. Har du nu gjort rätt kan du häfta ihop de fem sidorna till en snygg och behändig guide, med tryck på båda sidorna.

Det kan vara lite krångligt att få ordning på sidorna allra första gången, men efter ett par försök brukar det bli rätt.