Apotekaren ger dig en kryddlektion på köpet

Fem bra tips i Marrakech

1 av 2 | Foto: Foto: JOHAN SÖDERLUNDTa en te.
Du behöver aldrig gå hungrig från mysiga restaurangen Ksar El Hamra.
RESA

Den galne apotekaren

Shoppa Kryddor, kryddor – överallt små färglada högar av kryddor. Men på soukerna kan kvalitén på varorna variera och du måste pruta för att få ett bra pris. Hos den excentriske apotekaren Hicham är priserna fasta och du får en lektion om innehållet i både kryddor, oljor och diverse lokala skönhetsprodukter.

Adress: 78, Bis Derb N’khel Rhahba lakdima i Marrakesh medina.

www.epicesavenzoar.com

Mat för många

Det är lätt att bli mätt i Marrakech. Och är ni ett större sällskap så är Ksar El Hamra det mysigaste alternativet. Stort men ändå intimt. Inled med kalla smårätter, fyll på med lammgryta och avsluta med ett fat färsk frukt.

Adress: 28, Riad Zitoun Kedim – Sabt Ben Daoud.

Tel: +212 (0)52 442 76 07

Massage med utsikt

Det finns många Hammam-badhus inne i Marrakech, men de mysigaste och mest rofyllda ligger en bit utanför. På Kashbah le Mirage får du en rejäl omgång massage (det smärtar), tillsammans med en lika smärtsamt vacker vy över Atlasbergen. Pris från cirka 190 kronor.

www.kasbahlemirage.com/en/

Rosenblad på kudden

Att bo på en riad inne i medinan (gamla stan) är ett måste. På Riad dar Silsila har man satsat lite extra på det romantiska. Rosenblad på kudden och ett vattenfall på innergården kryddar upplevelsen. Ligger ett stenkast från stora torget Jemaa el-Fna.

Från 88 euro (925 kr) för ett dubbelrum.

www.darsilsila.com

Pumpa puder i bergen

Oukaïmeden i Atlasbergen bjuder på fin-fin skidåkning på 3 300 meters höjd. Utsikten är förblindande vacker från toppstationen (där liftvakten bjuder på mynta-te). Februari och mars är säkra snömånader. Liftkort kostar cirka 100 kronor/dag. Skidhyra cirka 150 kronor/dag. Hyr taxi (cirka 1 000 kronor) eller åk buss de sju milen hit från Marrakech.

FAKTA

/Marrakech

Land: Marocko.

Valuta: 1 dirham = cirka 1 kr.

Tidsskillnad: –2 timmar.

Folkmängd: 942 000.

Åka hit: Charter med Ving. Även utflykter till Marrakech från det populära charterresmålet Agadir.