Bästa tipsen när ni ska Resa med barn

"Oroa er inte – det mesta brukar ordna sig"

Det är kul att resa med barn – och roligast blir det om man slipper oroa sig för packningen och vet något om vad som väntar på resmålet. Journalisten och tvåbarnsmamman Terri Herrera Eriksson, som rest både nära och långt bort med sina barn, har samlat ihop sina bästa tips till alla föräldrar. Du hittar länkar för nedladdning av resguiden i botten av artikeln.

"Det är egentligen inte särskilt svårt att resa med barn. Visst, jag kan medge att det var en utmaning att flyga till Mexiko med en fyramånadersbebis och en fyraåring. Jag, som lätt får blodtrycksfall, svimmade under en mellanlandning i Madrid och min fyraåring började samtidigt blöda näsblod. Och självklart är det tröttsamt att gång på gång läsa ”Totte går till doktorn” på flyget tills man överväger att själv uppsöka läkare."

Så inleder Terri Herrera guiden "Resa med barn", där hon samlat både sina egna och andras erfarenheter för den som ska ge sig iväg med sina barn: vad man ska tänka på innan man åker, smarta barnprylar som underlättar resan och vad som finns på de största charterorterna.

Samtidigt är hennes absolut viktigaste råd till alla föräldrar: Oroa er inte för mycket – det mesta brukar ordna sig, även om man glömt något i packningen.

Och dessutom vara väldigt roligt på vägen.

Ur innehållet:

Kanarieöarna – 15 tips

Phuket – 15 tips

Kreta – 15 tips

Planera resan

Tips när du bokar

Inför flygningen

Packtips

Handbagage till bebis

Handbagage till större barn

Bra-att-ha-prylar

Mat & dryck

Kulturkrockar

Spara ner, skriv ut och ta med på resan!
Resguiden består av 20 A5-sidor och publicerades den 23 september 2009.
Plus-prenumeranter laddar förstås ner guiden utan kostnad!

_________________________________________________________________

ARTIKELN HANDLAR OM