Ladda hem GUILIN-guiden

Guilin representerar ett av Kinas i särklass vackraste turistdestinationer. Inte själva staden i sig – här finns nämligen inte särskilt mycket unikt att upptäcka – i alla fall inte som andra städer i Kina. Nej, här är det den unika och säregna naturen med de vackra vyerna som lockar.

Kulturutbudet är nämligen magert och man kan inte säga att stan sjuder av liv eller bjuder på något särskilt spännande. Här finns naturligtvis en intensiv kommers, det är ju trots allt Kina, och det lär gå att hitta nästa vad som helst i trakten. Men stan tål inte att jämföras med t ex Hongkong, Shanghai eller Beijing.

Ändå är Guilin ett av Kinas populäraste turistdestinationer med över 10 miljoner besökare varje år.

Redan vid inflygningen till den internationella flygplatsen förstår man varför. På flera tusen meters höjd ser man att här finns en unik och mycket säregen natur. En smal slingrande flod skär igenom ett grönmättat landskap med toppiga berg och mjuka djungelklädda dalar. Risfälten stegar sig längs en del av bergen och strax innan landningen blir man på det klara med att resan till Guilin kommer att bjuda på en magisk naturupplevelse.

Guiden presenterar i ord och bild det du behöver veta för att få ut det mesta och bästa av ditt besök till Guilin, Kina.

Därför: Floden Li i centrala Guilin och det vackra landskapet under en båtfärd till byn Yangshuo bjuder på stora naturupplevelser. En resa till Guilin ger också en intressant inblick i hur det ser ut på den kinesiska landsbygden.

För vem: Alla som gillar natur blandat med en lagom dos Kina-kultur. Här finns något för hela familjen och för alla åldrar.

Så skriver Joakim Lloyd Raboff & Charlotte Raboff i resguiden om Guilin.

Några av rubrikerna:

- Praktiska fakta

- Resan hit

- Boende

- Att göra

- Utflykter

- Restauranger

- Shopping

- Yangshuo

Guiden innehåller dessutom en karta och många fina foton. Spara ner, skriv ut och ta med på resan! Om du är Plus-medlem laddar du hem guiden utan extra kostnad.

Guilinguiden består av 16 A5-sidor och publicerades den 7 januari 2008.

ARTIKELN HANDLAR OM