Drömresan 16 000 kronor billigare

Äntligen charter till Maldiverna

Foto: Foto: Corbis
Inom räckhåll Fler svenskar kommer att kunna njuta av Maldivernas paradisstränder.
RESA

Nu är paradiset inom räckhåll – även om du inte är rik.

Nästa vinter blir Maldiverna nytt charterresmål från Sverige.

En resa för två blir då i ett nafs nästan 16 000 kronor billigare.

Fritidsresor lanserar Maldiverna som charterresmål, med direktflyg från Stockholm till det paradisiska öriket i Indiska Oceanen. Det gör att Maldiverna blir ett betydligt billigare resmål än tidigare.

I programmet finns ett tjugotal hotell att välja på i olika prisklasser. Kostnaden för två veckor med all inclusive börjar på 13 748 kronor per person.

På de flesta små korallöar finns bara ett hotell, och det är vanligt att man bor i en egen villa byggd på pålar ute i vattnet.

– Väljer man Maldiverna är det så klart en fördel om man är intresserad av snorkling och dykning, säger Lottie Knutsson, informationsdirektör på Fritidsresor.

Florida en av nyheterna

Bland Fritidsresors övriga nyheter för nästa vinter finns bland annat Florida och nya resmål på Dominikanska Republiken och Kap Verde. Samtidigt lägger man ner resorna till Goa i Indien, Marocko och Madeira.

Vinterns resor finns till försäljning från den 31 januari.

Fritidsresor satsar också på tågkryssning. Resan inleds med tåg från Sverige genom Tyskland till Passau i Bayern. Där tar en flodkryssare med resenärerna på Donau genom Tyskland, Österrike, Ungern och Slovakien.

Nära 40 procent av bolagets 7 000 tågpaket för sommaren är redan bokade.

FAKTA

Så mycket sparar du

Paketresa: Fram tills nu har man bara kunnat resa med reguljärflyg till Maldiverna. Prisexempel: 2 veckor i oktober 2008 med Globetrotter, del i dubbelrum på mellanklasshotell med all inclusive från 21 680 kr/person.

Nya chartern: 2 veckor med Fritidsresor i november 2008 kostar från 13 748 kr/person.