10 öar värda att stanna till på

1 av 3
RESA

Koh Lipe

Liten, platt ö med ljuvligt turkosgrönt vatten, fina stränder, vajande palmer och en handfull bungalowanläggningar. Bara en väg - eller snarare bred stig - och några mopeder.

Koh Adang

Mittemot Koh Lipe men mycket större, cirka 30 kvadratkilometer. Mycket regnskog och färskt vatten från källor inne på ön. Det går att campa eller bo på öns enda hotell, med rum i barackliknande byggnader.

Koh Tarutao

Härifrån är det bara några kilometer till Langkawi, en av Malaysias mest kända turistöar. Regnskog, vattenfall, grottor och fina, öde stränder. Campa eller bo i

någon av öns få bungalower.

Koh Sukorn

Bra ö att stanna på om du ska luffa hela vägen. Många gummiplantager, se hur de utvinner gummi från träden. En trevlig ö med inte så många turister eller Thailands vitaste stränder. Läs mer på: Swww.sukorn-island-trang.com

Koh Libong

Största ön i Trang-provinsen. Lång sandstrand, ett par enkla hotell - och Thailands sista bestånd av den utrotningshotade dugongen, asiatisk sjöko, som jagats bland annat för sitt späck och kött. Numera så klart fridlyst.

Koh Muk

Öns största sevärdhet är Emerald cave, en grotta som enbart går att nå med båt. Många simmar in de 80 meterna, varav några i totalt mörker. Hat Sai Yao (även kallad Hat Farang) på västra sidan är Koh Muks bästa strand.

Koh Hai

Den mest turistiska av öarna i Trang-provinsen, men fortfarande relativt lugn. På östra sidan hittar du en två kilometer lång, vit härlig sandstrand. I bakgrunden en vacker utsikt med dramatiska klippstensformationer.

Koh Lanta

Ögrupp med tolv öar. Den största är Koh Lanta Yai, där strandlivet tilldrar sig på västkusten där de bästa stränderna och därmed hotellen finns. Det går charter från Sverige till ön men här är betydligt lugnare än i till exempel Phuket.

Koh Jum

Snabbåtarna mellan Krabi och Koh Lanta passerar ön, men väldigt få hoppar av för att låta sig transporteras in med longtailbåt till denna pärla. Perfekt för den som vill ha lugn och ro. Sex bungalowanläggningar finns.

Koh Phi Phi

Huvudön Phi Phi Don är numera extremt exploaterad och många blir besvikna när de kommer hit. Men det är fortfarande en vacker ö. Många åker också till Phi Phi Leh, där filmen "The Beach" spelades in på Maya Beach.