Svenskar åker till Thailand trots terrorhot

"De flesta vill komma iväg på sin resa"

RESA

Rädslan över nya terrordåd har fått många Thailandsresenärer att avboka sina resor.

Men majoriteten väljer enligt arrangörerna ändå att åka.

För drygt två veckor sedan varnade utrikesdepartementet svenskar som ska åka till Thailand. De uppmanades vara uppmärksamma och försiktiga, särskilt i folksamlingar, på allmänna platser, restauranger och liknande platser med många västerlänningar.

Bland turistmålen nämndes till exempel Phuket, Koh Samui och området kring Khao San Road i Bangkok. Men UD avråder ingen från att resa och de flesta vågar åka, visar Aftonbladet Resas rundringning hos de stora charterarrangörerna.

"En del avbokningar"

- Vi har haft en del avbokningar men ingen stor förändring. Vi får frågor, men de flesta vill komma iväg på sin resa. Många har också varit i Thailand förr och känner till förhållandena där, säger Eivor Andersson på Ving.

Thailand är ett av Fritidsresors bäst bokade resmål.

- Självklart har en minoritet bokat om eller bokat av. Men majoriteten ligger kvar på sin bokning och vi får nybokningar i relativt normal omfattning, säger Lottie Knutson på Fritidsresor.

Totalt för hela Fritidsresegruppen i Norden har det skett 1 000 av- eller ombokningar för resor till Thailand. Efter en svacka förra veckan har bokningarna tagit fart igen hos Apollo. Samma trend märker Always och Spies.

Externa länkar:

Åsa Erlandson

ARTIKELN HANDLAR OM