Här kan du få svenska köttbullar i Thailand

Sju svenska Phuket-krogar lista

RESA

Trodde du att mat i Thailand bara handlar om stekta nudlar och grön curry?

Fel, fel, fel – åtminstone i chartermeckat Phuket.

Här är sju svenska restauranger för dig som mot all förmodan drabbas av kulinarisk hemlängtan på semestern.

Buffalo steakhouse

Först på plan, med en restaurang i Patong redan 1993. Finns nu också i norra Karon och på näset mellan Kata och Karon, med svenska kökschefer på alla ställena. Specialitet: plankstek.

www.buffalosteakhouse.nu

Harrys

Phuketutlöpare av svensk pub/restaurangkedja. Finns i Patong och Karon. Pasta, biff, fisk och skaldjur – men också en rejäl thaimeny. Förmedlar även golftider, inklusive transport till banan.

www.harrys-phuket.com

Two chefs

Ligger längst i söder på Kata-stranden, mitt emot The Boathouse. Har två svenska kockar, som bland annat gör köttbullar med potatismos, och svensk hovmästare. Även bungalows, från 200 kr natten.

www.welcome.to/twochefs

Lisa’s

Specialiserad på fisk, skaldjur och kött – och en fantastisk äppelpaj med vaniljglass. Ligger mellan McDonald’s och Kentucky fried chicken i Patong. Har även en systerrestaurang, som går under namnet Svea, i Karon.

www.phuket-guide.com/lisas

Karlssons

Pasta, fisk, skaldjur och kött importerat från Australien. Karlssons har två restauranger, i Patong och Karon, där de också har pizza. Happy hour klockan15–18.

www.karlssons-restaurant-phuket.com

Rico’s

Före detta musikern Leif Illernäs äger två restauranger, en i Patong och en på Thaina road i norra Kata. Goda laxrätter och kött från Australien. Och den godaste svenska pizzan på Phuket.

Nobel

Jan Åkerlind har jobbat på flera restauranger i Stockholm och hade restaurang Nobel i Stadshuset. Nu bor han på Phuket och serverar bland annat filet mignon nobel. Restau-rang Nobel ligger i Karon, vid rondellen.

www.phuketweb.com/nobel

Arne Norlin

ARTIKELN HANDLAR OM