Guide: Patong

Här är allt inom räckhåll

1 av 2
Piratvaror i överflöd.
RESA

Därför: Mycket strand, mycket shopping, mycket nattliv - även bortom Bangla Road.

Bästa tid: November-april.

För vem? Partyprissen som vill ha allt inom behändigt avstånd.

Absolut inte: Bada inte när rödflaggan vajar på stranden. Underströmmar och vågor kan vara riktigt farliga, särskilt under monsunperioden maj-oktober.

Kul kunskap: Allt är prutbart, även hotellrum. Ditt utgångsbud bör vara åtminstone hälften av försäljarens första pris.

Läs mer på nätet:

www.beachpatong.com

Åka hit & runt

Charter/paket: Always, Apollo och Ving åker hit. En vecka i dubbelrum i slutet av januari kostar 9 248 kr med Apollo. Andra arrangörer med Patong på programmet är t ex ABC och Jambo.

På egen hand: Flyg till Bangkok och därefter inrikes till Phuket. Thai är enda flygbolag som har nonstop-flighter till Bangkok. Billigaste biljett i slutet av januari är Swiss via Zürich för 8 870 kr.

www.mrjet.com

Inrikesflyg till Phuket kostar cirka 1 000 kr.

Ta sig runt: Inom Patong och till ställen i närheten är det enklaste färdmedlet de röda, små tuk-tuk-bilarna. 20 kr inom stan, 40 kr till närmaste stranden Kamala beach. Bussar går mellan Patong och Phuket stad och kostar 3 kr.

Bo

Gott om hotell, de flesta i mellan- och högklass. Riktigt billigt boende är svårt att hitta. Under högsäsong bör man boka i förväg, övriga året går det lätt att hitta boende på plats och hotellpriserna är ofta prutbara. Sansabai bungalows ligger lite undanskymt och har trevliga bungalower för 100-140 kr. +66 (0)76-342 948.

www.phuket-sansabai.com

Sajt att leta boende på:

www.thailand-hotels-travel.com

Äta/dricka

Vad du än är sugen på så finns det i Patong. Internationella kök, snabbmat och mycket fisk och skaldjur.

På restaurangtorget på Rat-U-Thit-Songroi Pee Road mitt emot The Royal Paradise Hotel finns en mängd bra thaimat-restauranger. Prova till exempel Family Seafood med trevlig personal och goda rätter från 10 kr.

Göra/uppleva

Dyk, snorkla, åk på utflykt till någon av öarna runt Phuket, rid elefant, paddla kanot, spela golf" Här finns massor att göra för den som tröttnar på stranden. Boka på någon av Patongs många lokala resebyråer om du inte vill åka med på charterbolagets utflykter.

Shoppa

Mycket piratkopior av allt från cd- och dvd-skivor till skor, väskor och tröjor. Låga priser och väldigt prutbart. Här finns också en mängd juvelerare som säljer billiga smycken. En 18 karats guldring med mindre ädelsten kostar cirka 2 000 kr.

3 röster om Patong