Nytt försök med lågpris till Thailand

Lockpriser från 5630 kronor

RESA

En ny svensk researrangör startar direktflyg till Thailand.

Biljettförsäljningen börjar i dag med lockpriser på 5 630 kronor.

Foto: AP
Eastjet satsar på resor till templens Bangkok.

Eastjet heter det nya Göteborgsbaserade företaget som ska sälja flygresor från Arlanda till Bangkok. Själva flygningarna ska skötas av det thailändska bolaget Orient Thai Airlines, och priset Arlanda-Bangkok t/r börjar på 5 630 kronor. Planet, en Boeing 747, ska lyfta en gång i veckan från och med den 11 december, men redan i dag startar biljettförsäljningen.

- Vi har tagit emot förhandsbokningar och intresset är stort, säger Robert Peric, vd för Eastjet.

Kan inte garantera

2001 misslyckades en annan arrangör med att starta lågprisflyg till Thailand. PB Air gick i konkurs tre veckor innan första planet skulle lyfta och över 2 000 svenska resenärer drabbades.

Kan man lita på att inte samma sak händer er?

- Tyvärr får vi lida för vad andra gjort, och man kan inte garantera något till 100 procent. Om till exempel SAS går under får resenärerna inte tillbaka sina pengar från dem heller, säger Robert Peric.

Säkra med en paketresa

Vill man vara på den säkra sidan bör man köpa en paketresa, flyg och boende, genom någon av de resebyråer som Eastjet samarbetar med. Då omfattas man av resegarantin och är skyddad mot förluster om bolaget skulle gå i konkurs.

Eastjet är så nytt att bolaget inte finns registrerat hos Bolagsverket ännu. En ansökan håller på att behandlas just nu.

Flygbolaget har ännu inte ansökt om flygtillstånd från Luftfartsinspektionen.

Åsa Erlandson

ARTIKELN HANDLAR OM