Flera döda vid oväder i Thailand

Svensk familj: Vi flydde upp på ett berg

1 av 2 | Foto: JOAKIM LLOYD RABOFF
Kraftiga monsunregn har drabbat Koh Samui.
RESA

Stormvindar och skyfall har dragit fram över Phuket och andra stora turistmål i Thailand de senaste dagarna.

Flera människor har dött och många har blivit hemlösa.

Joakim Lloyd Raboff bor med hustrun Charlotte och dottern Elle på Koh Samui, Thailands tredje största ö. Deras hus blev översvämmat av skyfallen.

Flydde upp i bergen

- Jag har aldrig tidigare upplevt ett skyfall liknande det vi drabbades av i veckoslutet. Regnet fick jordmassor att rasa från bergssluttningarna. Vattnet rann inte undan och efter ett par timmar var huset översvämmat. Elkontakterna blev strömförande och vi flydde upp på ett berg, berättar Joakim Lloyd Raboff.

Södra Thailand har den senaste veckan drabbats av kraftiga monsunregn. Flera människor har dött när deras hus har rasat ihop.

Strax utanför Phuket city dog en kvinna och hennes barn av rasmassor som vräkte bort deras hus. Många människor har byggt på områden där myndigheterna har utfärdat byggförbud - just på grund av risken för jordskred i samband med monsunregnen.

Ska hålla sig inomhus

-Stränderna har förorenats av diverse skräp som nu städas bort. Väderprognoserna varnar för en del regn de närmaste dagarna. Men det blir inte oväder som vi drabbades av förra veckan, säger Joakim Lloyd Raboff.

Sture Olsson