Nu är det fyndläge på resor till Thailand

Här är den billigaste chartern just nu – listor

Ao Nang-stranden i Krabi, Thailand.
RESA

Rycker det i Thailands-tarmen? Har du inte bokat resan än?

Den närmaste tiden hittar du vinterns billigaste resor dit.

– Från och med nu och en vecka in i december är priserna som lägst, säger Kajsa Moström, informationschef på Apollo.

Perioden efer höstlovet fram till första veckan i december är oftast en riktigt bra period att fynda resor på. Charterbolagens vinterprogram har kommit igång men högsäsongen tar fart först inför julhelgen.

– Slutet av november brukar vara allra billigast, säger Kajsa Moström.

Thailand toppar flera av charterbolagens försäljningslistor även i år. Bara Apollo har sju avgångar i veckan från Sverige.

Från lägst till högst

Från ungefär Lucia stiger priserna från att vara vinterns kanske lägsta till de absolut högsta över alla helgerna. I januari sjunker de igen, om än kanske inte riktigt till november-nivåer.

Men det är inte säkert att charter blir billigast till Thailand. Jämför därför med att boka flyg och hotell på egen hand. Landar du i Bangkok och vill flyga vidare inrikes till exempelvis Phuket flyger du billigt med Air Asia .

Säkrast med paket

En sak till är dock värd att fundera över i dessa kristider. Om du bokar resan på egen hand, tänk på att om du inte bokar ett paket hos en resebyrå (flyg + hotell ihop på samma faktura) så får du ingen ersättning om exempelvis flygbolaget går i konkurs. Vissa undantag finns: köper du flygbiljetter hos Mr jet ingår en konkursförsäkring i priset, hos Travellink kan den köpas till separat för 75 kr per person.