Ladda ner Thailand - stanna länge här!

Du landar i tidiga januari på en snöslaskig svensk flygplats efter två underbara veckor med solsken och värme i Thailand. De två-tre månaderna innan vårsolens strålar börjar visa sig igen känns helt outhärdliga och du undrar om det måste vara så här. Såklart måste det inte det!

Fler och fler svenskar väljer att tillbringa allt längre tid borta i vårt nya favoritland i öst. En del sparar all semester, föräldradagar och komp för att få ihop ett par månader under den kalla årstiden. Andra tar steget fullt ut - säljer pick och pack i Sverige och startar något nytt i det förlovade Siam.

Men det kanske inte är fullt så lätt som att köpa en flygbiljett, stänga av kaffebryggaren och dra. Det finns mycket att tänka på, fallgropar att se upp för och planer att göra för att kunna njuta av erfarenheten så mycket som möjligt.

I den här guiden hittar du massor med nyttiga tips oavsett om du tänker dig ett nytt liv eller en tillfällig thaimout. Så skriver Lotta Zachrisson och Lisa Olsson i guiden som kanske kommer att inspirera dig att ta det där första steget.

Något av innehållet i guiden:

Praktiska fakta

Visum

Klimat

Skaffa boende

Resa med barn

Svenska röster

Starta företag/bli anställd

Varningar

Hälsa

Om du får hemlängtan

Umgås med thailändare

Seder & traditioner

Guiden innehåller även en karta och många foton. Spara ner, skriv ut och ta med på resan!
Om du är Plus-medlem laddar du hem guiden utan extra kostnad.
 

Thailandsguiden består av 20 A5-sidor och publicerades den 29 februari 2008.

ARTIKELN HANDLAR OM