5 favoriter för finsmakaren

Krogarna i Bangkok som är värda några extra baht

Mat med utsikt!
RESA

Tio år i Asien sätter sina spår. Matälskaren och RESAs medarbetare Stefan Christensen har lärt sig vilka restauranger som är värda några extra baht. Här är hans fem favoriter i Bangkok.

1 L’Opera

Har funnits på en bakgata vid Sukhumvit road i 25 år. Bangkoks bästa italienare med en vinlista lång nog att tapetsera väggar. För många höjdpunkten på resan. 80–330 kronor för maten.

www.lopera-bangkok.com/default.asp

2 Neils Tavern

En favorit på Soi Ruam Ruudee med mycket stekt och grillat kök. Har hämtat inspiration från det amerikanska köket och dess influenser från världens alla hörn. Avsluta med en Irish coffee. Tillagningen sker vid ditt bord och är en föreställning i sig. 130–400 kronor för maten.

www.neil.co.th

3 The Dubliner

Mat brukar vara en förbisedd detalj på pubar. Men inte på The Dubliner, där man inser att inte alla älskar steak and kidney pie. Stämningen kan vara hög när det är liveband på scenen. Be om ett bord på mezzaninen där man har god utsikt över puben och scenen nedanför. 40–150 kronor.

www.dublinerbangkok.com

4 Ad Makers

Ad Makers på Soi Langsuan har ingen hemsida, men majoriteten thailändare vid borden sprider budskapet genom Bangkok ändå. Thaimaten slår det mesta i samma prisklass. Bonus: stans bästa inhemska liveband. 30–130 kronor.

uk.holidaysguide.yahoo.com/p-travelguide-61172-action-describe-ad_makers_bangkok-i

5 Vertigo

Restauranger på takåsar är trend i Bangkok. Drygt 60 våningar över Sathorn Road inuti hotellet Banyan Tree finns Vertigo med en hänförande utsikt. Maten lever upp till priset – inte självklart på utsiktskrogar. Begränsat med platser, så boka bord. 160–540 kronor.

www.banyantree.com/bangkok/facilities/dining/vertigo.html