Checka in med Guldkant

Romantiskt på nya resmålet på Phuket.

1 av 5 | Foto: Mikael Gustavsen
Nygifta John och Claire Brodie från England tycker att poolen är viktig för att semestern ska bli bra.
RESA

Stora rum, spa och service.

Svensken satsar allt mer på boendet under semestern. Och det märks i vinterns charterkataloger.

Destination checkade in på Indigo Pearl – Fritidsresors hotellsatsning på Phuket.

Förr var det alltid det billigaste boendet som gick först i vinterns charterkataloger. Den som bokade sent hade bara de dyra hotellen kvar att välja mellan.

Nu har det blivit tvärt om. Ingen vill längre tillbringa semestern på ett slitet lägenhetshotell med egen kokvrå. Nu ska det vara lyx och guldkant på semestern.

Svensken har blivit mer kräsen och det märks i vinterns charterkataloger. Aldrig tidigare har hotellrummets standard varit så viktig som nu. Visserligen är det lågkonjunktur, men det är kanske just därför vi kostar på oss mer när det väl är semester.

Sydost-asiens bästa designhotell

Destination testade den nya trenden och checkade in på Indigo Pearl i Phuket. Hotellet utsågs nyligen till Sydost-asiens bästa designhotell och ingår i Fritidsresors nya hotellsatsning från och med i höst.

Indigo Pearl ligger uppe i det nordvästra hörnet av ön, nära stranden, diskret omgivet av tropisk trädgård.

Redan i receptionen möter vi detaljerna. Metallsniderier och sten matchas med nya textiler.

Här låg tidigare en gammal fabrik. Vid ombyggnaden har de gamla detaljerna bevarats för att ge hotellanläggningen en annorlunda atmosfär. Vi har tre pooler att välja mellan, flera restauranger och ett elegant spa-anläggning.

Hypermodern estetik

Hotellrummens inredning går i samma stil – en smakfull blandning av gamla handgjorda detaljer och hypermodern estetik. Resultatet är så läckert att hotellet har blivit en populär bakgrund för modefotograferingar för internationella magasin.

De stora svenska charterbolagen har varit snabba att hänga på den nya hotelltrenden och i årets kataloger har alla lyxiga alternativ.

Ving lanserade ett lyxigare hotell-alternativ redan förra säsongen. Inför vinterns säsong har Ving flera olika hotellkategorier med såväl utvalda hotell bortom turiststråken som romantiska hotell.

Apollo erbjuder boende i lyxiga och utvalda hotellanläggningar, medan Solresor har eleganta alternativ för bekväma resenärer.

Krävs mer än lyx

Fritidsresors nya koncept Blue Unique innebär att det inte räcker med enbart lyx. Hotellen ska också ha en egen historia och atmosfär.

– Alla hotell som ingår i vår nya satsning är unika och har handplockats för sin historia och personlighet. Vi har haft ögonen på några av hotellen i åratal. Boendet ska vara en upplevelse i sig, säger Lottie Knutson på Fritidsresor.

FAKTA

Så bor du lyxigt med de fyra stora charterarrangörerna

Apollo

Har åtta boendekategorier med olika inriktning och koncept. Det exklusivaste alternativet är Exclusive by Apollo som är utvalda lyxhotell, ofta femstjärnigt med spa.

www.apollo.se

Ving

Har flera olika hotellkategorier, från familjeinriktade Sunwing Resort och Sunving Garden till det romantiska alternativet Top Selection och det mest exklusiva Sunprime Resorts.

www.ving.se

Solresor

Har flera olika hotellgrupper. Bland annat finns programmet Eden Resorts med tre olika inriktningar för Eden Lifestyle, Eden family och Eden Club, där Eden Club är det lyxigaste.

www.solresor.se

Fritidsresor

Har sju hotellkategorier. Den mest exklusiva och lyxiga är säsongens nyhet Blue Unique där endast speciellt handplockade och unika hotell ingår.

www.fritidsresor.se

Thomas Gustafsson

ARTIKELN HANDLAR OM