Ladda ner guiden till Vietnam här

Det är inte svårt att älska Vietnam. Hektiska städer, långa stränder, makalös natur och vänliga människor – här finns allt du kan önska dig under semestern. Börja i någon av storstäderna: Hanoi, med sin gamla stad och mysiga smågator, eller Ho Chi Minh City, en häftig blandning mellan moderna affärsdistrikt och historiska minnen.

Däremellan finns natursköna Halongbukten, kulturstaden Hoi An, strand- och partyglada Nha Trang, vackra Mekongdeltat... Alla har de en upplevelse att erbjuda och en historia att berätta.

Dessutom är Vietnam ett land som alla har råd med. Både boende och mat är billigt och du tar dig enkelt med buss, tåg eller lågprisflyg mellan de ställen du vill besöka. Försök att se så mycket du bara kan – du kommer antagligen ändå lämna Vietnam med en längtan att stanna längre.

Vietnam har gått från ett land vars identitet byggts kring dess fruktansvärda krigsminnen till ett där man lever i nuet. Och oavsett om du väljer stadsmiljö eller strandliv kommer det att bli en resa du sent kommer att glömma.

Så skriver Camilla Björkman i resguiden till Vietnam.

Några av rubrikerna:

- Resan hit

- Ta sig runt

- Boende - finare & budget

- Platser att besöka

- Hanoi

- Ho Chi Minh City

- Nha Trang

- Hoi An

- Halongbukten

- Typiska maträtter

- Drycker

- Shopping

- Se upp för

Guiden innehåller dessutom en karta och många fina foton. Spara ner, skriv ut och ta med på resan! Om du är Plus-medlem laddar du hem guiden utan extra kostnad.

Vietnamguiden består av 20 A5-sidor och publicerades den 22 januari 2008.

ARTIKELN HANDLAR OM