Bästa festen i Val d'Isère

- favorit i franska Alperna

Foto: MALIN HUSÁR
Roger Olofsson, Lotta Törnblom, Jörgen Schröder, Erik Lund och Cyril Gayot njuter av après skin på La Folie douce som är perfekt när solen skiner.
RESA

Val d"Isère är en av svenskarnas favoriter i de franska Alperna.

Inte konstigt med 30 mil pist, höga höjder och suverän offpist.

Men nästan lika viktigt är after skin - eller après skin som man säger här. Resa tipsar om 5 heta barhäng.

Before beer - eller skidåkning, som det också kallas.

1. La Folie douce

Var? Ovanför La Daille

Vad? Bar och restaurang uppe i backen med après ski 15-17. Vid vackert väder är den stora uteserveringen ett givet ställe att avsluta skiddagen på - men är himlen grå är det bättre att fortsätta ner till byn. Cool musik från dj och/eller liveband. Har du tur fattar barägaren Kelly själv mikrofonen. På fredagar är det som mest drag.

Tel: 33 (0)4 790 601 47.

2 Pub Moris

Var? I byn.

Vad? Stor, engelsk pub i klassisk stil. Happy hour 16-18. Letar du efter den rätta after ski-känslan är detta stället att hänga på. Att byta om från skidkläder innan du går hit är fusk. Hit kommer mest svenskar och engelsmän och det kan bli riktigt ösigt när livemusiken drar i gång vid 17-tiden.

Tel: 33 (0)4 790 622 11.

3 Le Saloon

Var? Vid snötorget mitt i byn.

Vad? Enkel, lite murrig pub och restaurang, med happy hour 15-17. Den stora fördelen är att du kan åka skidor ända fram till serveringen och sedan inte behöver ta på dem igen efter några öl - vilket alltid innebär en risk. Gott om danskar och svenskar. Här kan du leka av dig med biljard eller foosball, och lyssna på röjiga liveband.

Tel: 33 (0)4 790 601 58.

4 Café Face

Var? I byn.

Vad? Trendig bar med ölpriser som ökar gradvis 16-22. Det lönar sig alltså att vara på plats tidigt. Fräsch inredning och avslappnad stämning. Här sippar man på ölen snarare än häver den, och petar i sig små gratis tilltugg. Samma ägare som La Folie douce, vilket innebär bra musik. Missa inte killen som jammar på saxofon!

Tel: 33 (0)4 790 629 80.

5 Warm up café

Var? I byn.

Vad? Trivsam bar mitt på huvudgatan. Är det soligt är det hög spanfaktor på uteterrassen - på med solbrillorna! Après ski 16.30-18.30, då det är halva priset på alla drycker. Blandad publik med både fransmän och andra nationaliteter. Liveband spelar i stort sett varje kväll under högsäsongen.

Tel: 33 (0)4 790 627 00.

...och två ställen att avsluta kvällen på

5 fakta om Val d'Isère

ARTIKELN HANDLAR OM