Ladda hem resguide till BORDEAUX

Bordeaux – sagolandskap och vinslott

RESA

Bordeaux, namnet klingar av vinglas som slås mot varandra. I regionen har vindruvor odlats sedan gallernas tid. Vare sig du ska resa på en romantisk semester eller på en vanlig skön weekendresa har du säkert målet inställt på att njuta av livet. Allt detta kan Bordeaux med omnejd leverera, för här har människorna sedan flera tusen år vant sig vid det goda i livet.

Och statistiken talar sitt tydliga språk. På 120 000 hektar mark växer vinstockar som i slutet av september varje år blir till vin och fylls i 700 miljoner vinflaskor. Vinet är visserligen Bordeaux mest kända produkt. Men det goda livet handlar även god mat till vinet. Lokalt producerad gåslever, ostron, Girondekaviar, Pauillaclamm, Aquitanebiff och alla möjliga typer av ost och bakelser är bara några maträtter man kan njuta av i här. Följ med Aftonbladets reseguide på en njutningsfull resa till världens mest kända vinregion med staden Bordeaux i centrum, skriven av frilansjournalisten Terje Lindblom.

Några av de avsnitt som tas upp i guiden:

Resan hit

Boende

Sevärdheter

Shopping

Maträtter

Kaféer och restauranger

Kvällsnöjen

Festivaler

Bad- och friluftsliv

Vinhistoria

Vindistrikten

Vinframställning

Vinslott

Franska ord och fraser

Guiden innehåller också praktiska kartor och bilder. Om du är Plus-medlem (19 kr/månad) laddar du hem guiden till din dator utan extra kostnad. Sedan kan du skriva ut guiden och ta med den på resan.

Bordeaux-guiden består av 20 sidor i A5-format och publicerades 13 september 2007.

Resguide till Bordeaux

Ladda hem Bordeaux-guiden för dubbelsidig utskrift - bäst när du ska häfta ihop den och ta med på resan

Ladda hem Bordeaux-guiden för enkelsidig utskrift - bäst när du ska läsa på skärmen

ARTIKELN HANDLAR OM