Få smak för Dublin – med en Guinness

130 restips till den gröna öns mysiga huvudstad

Dublin är staden där man inte träffas för en fika, utan för en pint. Och problemet är knappast att hitta en pub att dricka den på, utan att välja vilken man ska gå på: staden sägs ha drygt 1 000 stycken.

För i Dublin är det viktigaste alltid det sociala livet, oavsett tid på dygnet, oavsett var i staden du befinner dig. Pubrundor är en del av livsstilen.

Liksom det är viktigt att vara artig. Säg alltid please (eller "cheers" - substitut för tack, varsågod, hej, ha det bra, vi ses och skål). Om kassörskan i mataffären säger något i stil med ”Hey sweetie, that’s three euros love, have a great day now honey” – så är det faktiskt helt normalt.

Hit kommer människor från jordens alla hörn för att söka arbete och njuta den gaeliska kulturen.

Dublin andas internationalitet och kommersialism – men med de gröna vyerna och spår från vikingatidens krigståg bevarar Irlands huvudstad sin charm. Baile Atha Cliath – stadens namn på gaeliska - betyder platsen där det är lätt att korsa floden. Och det är det sannerligen. De många broarna som byggts över Liffey River har alla sin egen speciella historia.

Några av rubrikerna i guiden:

  Resan hit

  Boende

  Ta sig runt

  Pubar

  Klubbar & musik

  Mat & dryck

  Parker

  Kaféer

  Shopping

  St Patrick

  Kändisar

  Utflykter

Guiden innehåller även en karta över Dublin och många bilder. Spara ner, skriv ut och ta med på resan!
Resguiden till Dublin består av 20 A5-sidor och publicerades i juni 2010.
Plus-prenumeranter laddar förstås ner guiden utan kostnad!

ARTIKELN HANDLAR OM