Här laddar du ner guiden till Venedig

Tänk dig en stad byggd på 100 små öar i det vackraste av ljus, med otaliga gränder och broar mellan gamla hus. Helt utan bilar, där polis och brandkår rycker ut i sina små båtar och alla transporter sker på vattnet. Där har du tjusningen med Venedig.

För alla som vill förstå södra Europas enorma rikedomar och makt under över ett årtusende, och se de driftiga venetianernas inflytande över konsten och kulturen, är Venedig ett måste. Det var det redan för flera hundra år sedan.

Här förförde Casanova, här diktade Lord Byron och hit till stadens alla kanaler har kända och okända vallfärdat under århundraden. Venedig har en dragningskraft så stor att den lockar 20 miljoner turister varje år – och det är inte svårt att förstå varför.

Här har några av världens främsta konstnärer, poeter och arkitekter verkat, och här på öarna i lagunen har man bevarat en livsstil så unik, att Venedig känns nästan som en saga.

Vi som bara är här några dagar kan även leva med att det är dyrare än resten av Italien. Och det finns mer prisvärda och genuina områden i Venedig också, bara en bit bort från den snitslade banan mellan San Marco och Rialto.

Så skriver Susan Ritzén som denna gång besökt det mytomspunna Venedig.

Ur guidens innehåll:

Resan hit

Boende

Måsten

Mat & dryck

Nattliv

Karnevalen

Bästa köpen

Utflykter i lagunen

Guiden innehåller dessutom en karta och många fina foton. Spara ner, skriv ut och ta med på resan!

Plus-medlemmar laddar hem guiden utan extra kostnad.

Venedigguiden består av 20 A5-sidor och publicerades den 16 juni 2008.

ARTIKELN HANDLAR OM