Siciliens bästa

Reseguide till de finaste stränderna och den godaste maten

Sicilien är Medelhavets största ö – och en av Italiens många fantastiska resmål. Följ med till "solens ö" – här är 155 tips för en härlig semester. Du hittar länkar för nedladdning av reseguiden i botten av artikeln.

Sicilien kallas ”solens ö” och visst är det en av Europas solsäkraste platser.  Men ön har så mycket mer än sol att erbjuda. Här finns både vulkanutbrott och smakexplosioner, grym mountainbiking och fantastiska matmarknader.

Så här skriver journalisten Karin Herou i inledningen till guiden:

"Varje morgon väcks vi av sång. Fruktförsäljaren Giuseppes klara röst ekar genom gränden när han sjungande berättar vilka frukter han säljer i dag. Tvätten vajar i vinden och havet skummar mot klipporna. Det är pittoreskt så det förslår. Det är Sicilien."

Karin har tillsammans med maken Erik Herou och lilla sonen rest runt på Sicilien i en månad och testat allt ön har att erbjuda. Här delar de med sig av sina guldkorn.

Några av rubrikerna i resguiden:

  Resa hit & runt

  Utflykterna

  Missa inte!

  Bästa stränderna

  Cefalù – se, äta och göra i närheten

  Taormina – missa inte

  Palermo – hitta rätt

  Resa med barn

  Boende

  Maffian

Guiden innehåller även en karta över Sicilien, en liten ordlista, priskoll och många bilder.
 

Detta är en uppdaterad version av guiden till Sicilien, ursprungligen publicerad i maj 2009. Den nya guiden består av 24 A5-sidor och publicerades i augusti 2012.

Plus-kunder laddar förstås ner resguiden utan kostnad!

ARTIKELN HANDLAR OM

Sicilien

Italien

Resor

Reseguider