Ladda ner guiden till BARCELONA här

Barcelonas godbitar hittar du inte med näsan mot bussfönstret. Ta kartan under armen och strosa bland arkitektoniska mästerverk i Eixample och medeltida byggnader i gotiska kvarteren, via shoppinggatorna i Born och ner mot fiskarkvarteren och stranden.

Barcelona kan man resa till under hela året. På våren har vädret inte hunnit bli varmt och klibbigt och antalet turister är inte överväldigande. I mitten av juli till sista augusti förvandlas staden till en svettig badort och mycket är stängt.

Närmare september trampar färre turistfötter på Las Ramblas, och du kan sola på stranden ända in i oktober. Oftast är vintern mild, men på kvällarna kan du behöva vira halsduken två varv runt halsen.

Oavsett om du åker hit för att finkamma shoppingstråken eller frossa i arkitektur och historia finns mängder att uppleva, välkommen till Kataloniens Barcelona.

Guiden är skriven av Marie Agerhäll, som har superkoll på stan.

Några av rubrikerna:

Boende

Ta sig runt

Kvarter

Arkitektur

Familjenöjen

Stränder

Marknader

Katalansk mat

Restauranger

Barer

Klubbar

Shopping

Utflykter

Guiden innehåller dessutom en karta och många fina foton. Spara ner, skriv ut och ta med på resan! Om du är Plus-medlem laddar du hem guiden utan extra kostnad.

Barcelonaguiden består av 24 A5-sidor och publicerades den 13 maj 2008.

ARTIKELN HANDLAR OM