Ladda hem Whiskyresa i Skottland

RESA

Ordet whisky kommer från det latinska uttrycket Aqua Vitae. I nordöstra Skottland är whisky verkligen ett ”livets vatten". Cirka hälften av Skottlands alla maltwhiskydestillerier finns här och vart du än åker kommer du passera minst ett av dem. Många, men inte alla, har besökscenter och guidade turer i destilleriet.

Den här guiden koncentrerar sig i huvudsak på destillerier runt Speyside, uppe i nordöstra Skottland, men innehåller också en hel del information om maltwhisky och Skottland som helhet.

Även om du inte är intresserad av whisky eller ens är en whiskydrickare är det en intressant upplevelse. Så skriver Aftonbladets medarbetare Malin Hendriksen som guidar dig med säker hand runt bland whiskydestillerier och slott i nordöstra Skottland. Lär dig mer om hur whiskytillverkningen går till och njut av de vackra bilderna av landskapet.

Några av områdena guiden täcker in:

Ta sig hit

Boende

Ta sig runt

Maträtter

Whiskyns historia

Whiskyregioner

Whiskytillverkning

Provsmakning

Hur man tyder etiketten

Tips på bra destillerier att besöka

Whiskyrelaterade sevärdheter

Andra sevärdheter

2007 års bästa whiskysorter

Lästips

Guiden innehåller dessutom kartor och många foton. Spara ner, skriv ut och ta med på resan! Om du är Plus-medlem (pris 19 kr/månad) laddar du hem guiden utan extra kostnad.

"Whiskyresa i Skottland"-guiden består av 20 A5-sidor och publicerades den 24 september 2007.