"Vi gifte oss vid Karibiska havet"

Rådhuset lockade inte - då blev Johan och Sophie ett äkta par i solnedgången

RESA

I höstas gick Sophies och Johans dröm i uppfyllelse. De gifte sig i Dominikanska republiken, på en pir vid havet medan solen gick ner.

-Vi fick både smekmånad, semester och bröllop i ett, säger Sophie Ljunggren, 30.

Foto: PRIVAT
Ja! Efter ett sex år långt förhållande bestämde sig Sophie och Johan Ljunggren för att knyta äktenskapets band - i Dominikanska republiken.

Johan och Sophie Ljunggren

hade varit tillsammans i sex år när de bestämde sig för att gifta sig.

Men varken kyrkbröllop eller rådhuset kändes särskilt lockande.

- Vi började prata om att göra det på en sandstrand i stället, och eftersom ingen av oss hade varit i Västindien bestämde vi oss för att åka dit, säger Sophie Ljunggren.

Hon och sambon Johan, 31, bokade en resa till Dominikanska republiken och tog med sig dottern Leia, 1.

De valde att anlita en resebyrå och förutom biljetterna köpte de ett så kallat bröllopspaket. För runt 6000 kronor fick de hjälp med allt som behövdes för bröllopet: vigselförrättare, brudbukett, middag, tårta och en bröllopskoordinator som fixade alla detaljer.

- Hon mötte oss på plats och hjälpte till med det sista. Det var så skönt att slippa all planering som hade behövts om vi gift oss hemma, säger Sophie Ljunggren.

De höll ceremonin i solnedgången, på en pir i havet. Sophie hade på sig en vit klänning som hon låtit sy upp hemma, och Johan vita linnebyxor och skjorta. Lilla Leia var också med, men hade en egen barnvakt från hotellet.

- Vi var lite nervösa eftersom det kom spöregn på dagen. Men på kvällen var det strålande sol och klarblå himmel, så vi hade tur. Bröllopet blev jättefint.

Johan och Sophie Ljunggren var inte det enda brudparet på hotellet.

Dominikanska republiken och resten av Karibien är så populärt bland brudpar att det var nästan ett bröllop om dagen under den två veckor långa semestern.

- Det var vår dröm att gifta oss så här, och så är det nog för många andra också. Man ser framför sig det klarblå vattnet, kritvita stränder och vajande palmer... Västindien är exotiskt och exklusivt, till skillnad från exempelvis Thailand dit alla åker nu för tiden.

En annan fördel var att kalaset blev betydligt billigare än ett traditionellt bröllop hemma. Johan och Sophie betalade runt 36000 allt som allt.

- Det är en enorm prisskillnad. Hade vi gjort det i Sverige hade det antagligen kostat det dubbla, säger Sophie Ljunggren.

Sophies och Johans 5 bästa tips

Paret tipsar om att inte ta stranden för given - kanske finns andra vackra platser att ha vigseln på.

Checklista för giftaslystna

Här kan du boka din bröllopsresa

Lisa Jannerling