Dyrt att semestra som kändisarna

Guide/Saint Barthélemy

1 av 2
RESA

Därför: För den som vill ha en exklusiv semester med garanterad sol och värme, fantastiska bad, hotell- och restaurangupplevelser utöver det vanliga.

Bästa tid: 26–29 grader i luften och 24–26 grader i vattnet året runt. De torraste månaderna är april–juni medan de regnrikaste är augusti–oktober. Undvik jul och nyår, då är det extra dyrt och proppfullt överallt.

För vem? En tummelplats för rika och berömda som inte behöver snåla med semesterkassan. Intressant för alla som vill studera öns koppling till svenska influenser. Bad- och båtliv i världsklass.

Åka hit & runt

Charter/paket: Resebyrån Lime travel skräddarsyr paketresor hit.

www.limetravel.se

Reguljärflyg: Kolla kampanjpriser. KLM och Air France flyger från Stockholm via Amsterdam/Paris till Sint Maarten, cirka 8 000 kr. Vidare med Winair till Saint Barthélemy eller snabbåt, 45 minuter samma sträcka.

Ta sig runt på plats: På Saint Barthélemy behöver man moped, mc, eller hyrbil – men det finns också minibussar som kör. Fyradagars kort, obegränsat antal resor för cirka 380 kr.

Bo

Hotell eller privata villor – inkvarteringen är dyr. Prislägen, dubbelrum cirka 2 000–15 000 kr per natt.

Äta/dricka

Det vimlar av restauranger med ypperlig mat. Men samma sak här: dyrt, dyrt. Räkna med flera hundralappar per person för en lunch. Ont om snabbmatsställen.

Shoppa

I huvudstaden Gustavia ligger de exklusiva modebutikerna och juveleraraffärerna tätt, tätt. Men prislapparna är inget att jubla över

?