Sista minuten guide: Salt Lake City

RESA

Överlever du inte OS utan att vara på plats?

Resa har sista minuten-guiden till alla yrvakna sportälskare. Och du behöver varken bygga igloo i backen eller ta bananbåten över Atlanten för att ta del av festen i Salt Lake City.

Foto: MIKE BLAKE/REUTERS
OS är redan i gång men det finns både resor och biljetter kvar.

Vill du se Pillan åka störtlopp eller Tre Kronor spöa Kanada är det kört. Men till Magdalena Forsbergs skidskytte och Per Elofssons längdåk finns det fortfarande biljetter.

I slutet av veckan fanns det fortfarande, om än ett fåtal, flygbiljetter från Stockholm till Salt Lake City.

Ett alternativ är att ta sig till Denver för cirka 5 000 kronor och hyra bil för att köra de dryga 40 milen till Salt Lake City.

På nätet går det att hitta både dyrare hotellrum och lite billigare boende. Men räkna med åtminstone 1 600 kronor per person och natt.

Har du tunn plånbok, ta med varm sovsäck och sök upp någon av stans camping-platser - enligt väderprognosen blir det inte kallare än tre grader under OS-perioden.

Och tröttnar du på idrottshysterin finns det annat att göra i Salt Lake City. På Hogle zoo kan du kolla in elefanter, snöleoparder, flodhästar och vrålapor - mitt i stan. Fun Dome, en bit utanför stan, har lite aktivare aktiviteter. Där kan du hoppa bungy jump, åka bergochdalbana eller bowla.

Fakta/Fixa OS-resan nu!

Nina Jakobson