Följ med till Boston – en liten storstad

Här trivs sport- och konstnördar med intresse för historia

Boston är Amerikas minsta storstad, med en lång historia och en spännande blandning av det folkliga och det elitistiska. Och god mat! Du hittar länkar för nedladdning av reseguiden i botten av artikeln.  

Suktar man efter kultur och historia är Boston ett bra val. För sänker man blicken från de gigantiska skyskraporna och tittar runt på gatunivån upptäcker man en av Amerikas mest intressanta och välbevarade historiska städer.

Med så mycket historiska händelser som har utspelat sig i Boston och New England är det lätt att tro att staden bara är ett enda stort museum fyllt av historiska sevärdheter och ständiga återblickar till en svunnen tid. Men staden vill mer än så, den är också mycket modern och medveten, skriver frilansjournalisten Jonas Henningsson i inledningen till resguiden.

Här lever sportnördar och konstnördar i symbios, restaurangutbudet är makalöst och valen mellan billigt och dyrt, modernt och traditionellt närmast gränslöst.

Dessutom är Boston en promenadvänlig stad, där man lätt flanerar mellan de intressantaste och sinsemellan mycket olika stadsdelarna.

Några av rubrikerna i guiden:

  Resa hit

  Praktiska fakta

  Promenader

  Boende

  Äta billigare – och finare

  Nattliv

  Bryggerier och ölställen

  Museum

  Sportbarer

  Gratisnöjen

  Shopping

  Filmer & band

  Arrangemang

Guiden innehåller även en karta över Boston och många bilder. Skriv ut och ta med på resan!
 

Resguiden till Boston består av 24 A5-sidor och publicerades i maj 2011.

Plus-prenumeranter laddar förstås ner guiden utan kostnad!

ARTIKELN HANDLAR OM

Resa | USA