Guide: Miami Beach

RESA

Därför: Resmål som har det mesta. Stränder, shopping, god mat och mycket att se och göra.

Bästa tid: Året om.

För vem? Den trendige och otrendige, nattsuddaren och romantikern. Passar alla som vill ha lite fart, fläkt och mycket att se på.

Absolut inte: Downtown Miami efter mörkrets inbrott. Kriminaliteten är högre här än i övriga Miami.

Kul kunskap: Miami är tvåspråkigt. I stadsdelen Little Havanna, där många exilkubaner bor och arbetar, är det inte ovanligt att folket inte kan prata engelska.

Åka hit & runt

Charter: Fritidsresor, Always och Ving har paketresor till Miami. Fritidsresor har dock inga direktflyg hit under vintern utan åker till Fort Lauderdale med transfer till Miami. Prisexempel: Cirka 9 200 kr för två veckor i juni, del i dubbelrum på medelklasshotell på Miami Beach (Ving).

Reguljärflyg: Till Miami med bland annat SAS och British Airways, från cirka 5 400 kr t/r i mars.

Ta sig runt: Lättast med bil. Oftast billigast att boka hemifrån. Prisexempel: 3 285 kr för två veckor (Hertz).

www.hertz.se

Bo

Runt South Beach på Ocean Drive, Collins Avenue och Washington Avenue finns ett stort utbud hotell i art deco-stil. Men räkna med minst 1 200 kronor natten. Hotellen ligger i övrigt ett stenkast från stranden, även om det är en bit från själva South Beach.

Tips: Best Western Thunderbird, dubbelrum cirka 900 kr. (& +1 305 931 77 00, 18401 Collins Avenue)

Äta/dricka

Kulinarisk mångfald. Det du önskar kan du få oavsett om det är snabbmat, sallader, vegetariskt eller internationella rätter. Portionerna är väl tilltagna och prisvärda från 60 kr och uppåt. Ocean Drive och Lincoln Road har en uppsjö av kaféer och restauranger att välja bland.

Bra exempel: News Café, bra blandning på menyn med allt från frukost, lunch och lättare middagar. Mitt på Ocean Drive (& +1 305 538 63 97, 800 Ocean Drive).

ra/uppleva

Stranden är ett av de absoluta besöksmålen, liksom art deco-distriktet, restaurangtäta Ocean Drive och Lincoln Road och shoppinggatorna Collins Avenue och Washington Avenue.

Dagsturer går bland annat till Key West, Everglades och Bahamas. Även områdena utanför South Beach är värda ett besök, till exempel Little Havanna som är exilkubanernas stadsdel och pittoreska samhället Coconut Grove, söder om Miami.

Shoppa

Kläder, skor, väskor och elektronik. Utbudet är stort. Vissa elektronikprylar kan vara billigare, ta reda på priserna i Sverige innan du åker och jämför. Jeans är särskilt billigt. Billigast är de på outletvaruhusen, där förra årets eller utgående modeller finns. Även nya modeller går sällan på mer än 300 kronor.

Tips: Collins Avenue och Lincoln Road erbjuder ett varierat utbud av kläder, elektronik och skor.

Snabbfakta

Så mycket kostar: