Lisa & Daniel gifte sig hemligt i New York

”Det var en härlig stämning”

Foto: PRIVAT
Vänner och bekanta trodde Lisa och Daniel åkte på semester när de stack till New York – för att gifta sig.
RESA

Precis som Carrie i ”Sex and the city” gifte sig Lisa och Daniel i City Hall i New York.

– Vi ville ha ett hemligt bröllop och New York är vår favoritstad, så vi smet iväg, säger Lisa Wahlbom.

Daniel Skogström, 38, var bestämt emot giftermål.

Så när han friade i en olivlund i Toscana efter sex år tillsammans kom det som en total överraskning för Lisa Wahlbom, 35.

– Jag trodde inte det var på allvar först, men sa så klart ja, säger Lisa.

De bestämde redan när Daniel friade att de ville ha ett bröllop på tu man hand, och i november förra året åkte de iväg på bröllopsresa till New York.

Fick stå i kö

– Vi talade inte om det för någon, men så här i efterhand hade jag kanske talat om det för mamma, hon blev nog lite besviken över att hon inget visste, säger Lisa.

Efter att ha sökt tillstånd på plats i City Hall och sedan väntat de obligatoriska 24 timmarna kunde de till slut ställa sig i kön för att bli uppropade och vigda borgerligt av en domare i City Hall, som såg mycket sunkigare och oglamouröare ut än när Carrie gifte sig i filmen ”Sex and the city”.

– Men det var en härlig stämning, alla andra par väntade ju också på att gifta sig och när vi kom ut applåderade alla. VI tyckte ändå att det var romantiskt för vi gifte oss med varandra, säger Lisa.

Fixade allt själva

Lisa och Daniels kombinerade bröllop och smekmånad i New York kostade totalt 25000 kronor för en vecka, inklusive flyg och hotell. De ordnade allting själva.

Efter vigseln skickade Lisa och Daniel ett sms till familj och vänner: ” Vi sa inte yes, utan I do som man gör när man gifter sig i New York City Hall. Vi är väldigt glada och vill passa på att fira med er på vår julfest den 6 december som nu blivit en bröllopsfest!”

FAKTA

Resa gick på 25 000 kr

Namn: Lisa Wahlbom och Daniel Skogström.

Gifte sig i: New York.

Pris: 25 000 kr.

Om resan: Vigdes borgerligt i City Hall. Ordnade allt själva: flyg, hotell och amerikanskt vigseltillstånd.

Tre svenska par: Vi gifte oss på resan

ARTIKELN HANDLAR OM