Ladda ner New Yorks nattliv

New York är en helt annan stad nu än när Rudolph Giuliani tog över 1993 – både på gott och ont. Stan har blivit mycket tryggare, brottsligheten har gått ner med 57%, men vissa påstår att han samtidigt tog knäcken på nattlivet. Nåja, oroa er inte, om man kommer från Sverige känns det ändå som att New York är en av de mest underbara städerna i världen att gå ut i.

Här kan man dansa till Frank Sinatra-låtar en tisdagsnatt med Cloë Sevigny med utsläppt hår. Eller dricka gulddrinkar, få sand mellan tårna, gå på skattjakt efter speakeasybarer i mörka kvarter, äta piroger dygnet runt och åka taxi kors och tvärs över de glittrande broarna över East River.

Urvalet av restauranger, barer och klubbar är enormt. Lyx eller sunk eller kitsch - oavsett vilka preferenser du har lovar jag att du kommer att hitta det här. Jag har koncentrerat mig på Downtown i den här guiden, det är där det mesta händer. För att hårdra det: om du bara har en vecka på dig ska du ta dig till Meatpacking och Upper East Side om du gillar bratsstilen. Om du är mer av en hipstertyp är det Brooklyn och East Village som gäller. Alla passar på Lower East Side däremot, det är en utmärkt startpunkt för förstagångsbesökare.

Eftersom nya ställen poppar upp varje vecka, och andra försvinner, ska denna guide endast ses som en introduktion in i New Yorks nattliv. Snart kommer du ändå att hitta dina egna favoriter som du kan längta tillbaks till när du är hemma igen.

Läs mer i Katarina Lundbergs guide till världens mest fantastiska nattliv.

Guiden innehåller dessutom en karta och många fina foton. Spara ner, skriv ut och ta med på resan!

Om du är Plus-medlem laddar du hem guiden utan extra kostnad.

Guiden består av 24 A5-sidor och publicerades den 18 september 2008.

ARTIKELN HANDLAR OM