Köldterapi & kaffepeeling

Udda spa-behandlingar på tjusiga Haikko herrgård

RESA

För den som vill bo på en plats med anor är Haikko herrgård & spa ett bra val.

Stället är känt för sin miljö och sitt annorlunda spautbud.

Tjusiga Haikko har funnits sen 1362 och har varit allt från kloster till gömställe för ryska storfurstar.

På ett herrgårdsspa förväntar man sig kanske inte 110 graders köldterapi, fysioakustisk avslappning (avkoppling med hjälp av ljudvågor) eller kaffepeeling med påföljande choklad-gräddbad?

Superlyxig romantik

Det är de tvära kasten som är charmen med Haikko. Här kan du både få bo i ett romantiskt rum med blommig sänghimmel och testa det allra senaste i spa- och wellnessbranschen.

Ta en eftermiddagscocktail i Gula Salongen och kasta dig därefter in i köldterapirummet.

Hotellet har flera paket att välja mellan. Dyrast är superlyxiga ”En romantisk natt” där du får bo i herrgårdssvit, serveras champagne och har fri tillgång till bassäng- och bastuavdelningen.

En natt går på dryga 5000 kronor för två. Då gäller det att drömma sött.

FAKTA

/Haikko herrgård & spa

Prisexempel: 139 euro (1?340 kr) per person för ”herrgårdssemester”. I paketet ingår en natt i dubbelrum, festmåltid, frukostbuffé samt tillgång till bassängerna och gymet.

För vem? Paret som vill ha en romantisk spahelg.

Bästa tid: Checkar ni in på en söndag, måndag eller tisdag blir det 20 euro (193 kr) rabatt. Tidigare år har det också varit billigare boende under lågsäsong, som oktober.

Så tar du dig hit: Flyg från 1200 kr t/r Stockholm–Helsingfors med Blue1. Färja från 500 kr t/r med Silja i C-hytt. Haikko ligger vid Borgå, drygt tre mil utanför Helsingfors. Det finns gott om lokalbussar.

www.haikko.ru

ARTIKELN HANDLAR OM