Prisras på sista minuten-resor

Fyndläge till sol och värme – men färre reaplatser än i fjol

Foto: THINKSTOCK
Till Egypten och Kanarieöarna finns det flest billiga resor.
RESA

Titta ut genom fönstret. Lust att fly till varmare breddgrader?

Nu är det fyndläge på sista minuten-resor och solresor.

Men i år är antalet reaplatser färre än tidigare.

Perioden mellan höstlovet och Lucia brukar vara den bästa tiden på året att resa- om man vill komma iväg billigt. Då sjunker priserna som mest eftersom det är en mellanperiod mellan charterbolagens sommar- och vinterdestinationer och många inte brukar vilja resa iväg precis före jul.

I år finns det dock inte så många resor kvar som förra året.

Högt tyck

– I år har det varit mer tryck. Jag tror att det är en effekt av det populära höstlovet som så många bokade långt i förväg, säger Peter Hellström, informatör på Fritidsresor.

Han menar att fler än vanligt istället valt att resa iväg nu i november.

Men det finns en del ströplatser kvar. Om man vill komma undan billigt är det Kanarieöarna och Egypten som gäller. Både Fritidsresor och Apollo har mest platser kvar dit. De senaste två veckorna har flygbiljetterna dit sjunkit med ungefär en tusenlapp.

Thailand fullt

Så vad sägs om att glömma snön och dra till Kanarieöarna i morgon torsdag för 698 kronor? Lockar Mexiko kan man istället flyga till Cancun 2 december för bara 3999 kronor.

Priserna till Thailand har dock inte sjunkit alls under de två senaste veckorna.

– Thailand är oerhört fullt för den här perioden, mer än det normala, säger Barbro Holmberg, informatör på Ving.

Bästa knepen

Knep man kan använda för att hitta billiga solresor är att kolla efter avgångar i mitten av veckan, i stället för att snöa in sig på att resa ut fedag eller lördag. Dessutom är det bra att spana in mindre flygplatser.

Här nedan hittar du de billigaste resorna till populära resmål just nu. Fler resmål och resor hittar du på sök- och jämförelsesajten Destination.se som listar resor från alla de stora charterarrangörerna.

Ladda ner guider!

ARTIKELN HANDLAR OM