”New York är världens bästa stad”

Borta bäst med
Sarah Dawn Finer

RESA
Sarah Dawn Finer drömmer om vilda djur.

Starkaste resminnet?

– När jag spelade live för min familj för första gången i New York. Det var på klubben The Bitter End. Den ligger i samma område där Bob Dylan upptäcktes.

Värsta resminnet?

– När jag flög hem från Kanarieöarna. Först var vi tvungna att nödlanda, sedan vänta på hotell. När vi kom tillbaka till flygplatsen fick vi vänta ytterligare fem timmar. Resan tar normalt tre timmar, nu tog den ett dygn! Och det enda vi fick att äta var skabbiga mackor.

Första resminnet?

– När jag var liten tappade jag bort mamma och pappa på Heathrow. De trodde att jag gått igenom passkontrollen. Det hade jag inte och jag fick inte gå igenom själv eftersom de hade mitt pass. Till slut fick personalen ropa efter dem i högtalarna.

Bästa stad?

– New York, där kan allt hända. 2001 spelade jag Joanne i musikalen ”Rent” i Stockholm. Hon bodde på tionde gatan i East Village. När jag kom till New York svarade jag på en lägenhetsannons på samma adress. Det var sju våningar upp, utan hiss med dusch i köket. Ägaren visade heta Joanne! Jag sov på hennes soffa i någon månad.

Datorn får alltid följa med.

Reser aldrig utan?

– Jag är tekniknörd, jag har alltid mobilen och datorn med mig. Men det beror också på vart jag reser. Jag var på spa i Thailand i tre veckor, då behöver man inte så mycket tekniska prylar.

Drömresa?

– Safari i Afrika! Det verkar häftigt, som att komma in i en film där djuren är kungar och vi får hälsa på. Men jag måste sluta jobba så mycket så att jag har tid att resa.

FAKTA

Namn: Sarah Dawn Finer.

Ålder: 28 år.

Familj: Mamma, pappa, bror och syster.

Gör: Artist.

Aktuell: Marknadsför nysläppta skivan och laddar inför första soloturnén i vår.