"Jag har alltid med mig alcogel"

Ressnack med Nassim Al Fakir

1 av 2
Nassim Al Fakir föredrar Barcelona framför husvagnen.
RESA

Vilket är ditt starkaste resminne?

– Jag var på Kuba för tio år sedan. Planen var att stanna en månad och spela congas, men jag blev kvar och trummade konstant i ett halvår.

Värsta resminnet?

– När jag var 15 och höll på att dö i Syrien. Jag fick i mig någon typ av bakterie och gick ner åtta kilo på fem dagar.

Första reseminnet?

– Mina föräldrar kom på att de skulle göra som alla andra och köpte husvagn när jag var sex eller sju år. Tänk dig en barnfamilj med sex barn som skulle försöka campa för första gången. Två timmar kändes som två dagar.

Bästa stad?

– Barcelona! Staden som har både stad och strand. Jag var där förra sommaren och spelade in ett program för SVT. Jag hoppade från bergsklippor, åkte longboard och sprang omkring med bar överkropp. Det var fantastiskt kul.

Reser aldrig utan?

– Tandborste, tandkräm, kam, deodorant, alcogel och servetter. Det dyker alltid upp ett kladdigt barn eller någon som skadat sig som behöver servetter.

Nästa resa?

– Jag ska ut och plocka svamp, men jag har ingen aning om var den där skogen ligger och hur man kommer dit. Dessutom har jag skogsskräck. Men jag kommer att hitta någon som vill följa med och som kan allt om svamp. Det har jag bestämt. I år ska det bli av.

Drömresa?

– Jag skulle vilja åka på ett hästäventyr. Det är lite otippat eftersom jag är rädd för djur generellt och hästar är ju bara muskler. Det är klart man blir nojig. Jag kan se mig själv åka till Argentina och rida runt. Kanske passera någon vingård. Vilken bra idé. Det vill jag göra!

FAKTA

Nassim

Namn: Nassim Al Fakir.

Ålder: 32 år.

Familj: Mamma, pappa, 5 syskon och flickvännen Lina Hedlund.

Gör: Programledare för barn- och ungdoms-program i SVT.

Aktuell: Skådespelare på Riksteatern hösten -09.

ARTIKELN HANDLAR OM