”Vi bodde i skådespelerskan Rita Hayworths rum”

Ressnack med Gry Forssell

RESA

Resan till Mauritius blev en mardröm.

Cooköarna är däremot en dröm.

– Har hört av folk att det är fantastiskt, säger tv- och radioprofilen Gry Forsell.

Gry Forssell drömmer om att resa till Cooköarna, men det lär dröja innan hon kommer dit. Först ska hon bli mamma igen.

Starkaste resminnet?

– När vi reste runt i Västindien för några år sedan hamnade vi av en slump på ett hotell på Tobago. Jag glömmer det aldrig för det var så fantastiskt. Det hette Blue Haven Hotel och låg precis vid stranden. Vi fick ett rum där skådespelerskan Rita Hayworth en gång hade bott. Dessutom var det på hösten precis efter 11 september-attentaten i New York. Det var nästan folktomt och väldigt underlig stämning överallt.

Värsta resminnet?

– När vi åkte till Mauritius för något år sedan när Vincent var tre år. Det började med att planet var försenat från Arlanda på grund av snökaos. I London blev det sedan ännu senare. Vi kom inte iväg förrän mitt i natten. Samtidigt fick Vincent ont i halsen och skrek under två tredjedelar av resan. Det var hemskt. Jag tyckte så synd om honom och så synd om medpassagerarna som vi höll vakna. Halva resan fick jag stå upp med Vincent i famnen. När vi sedan kom fram var bagaget inte där.

Första resminnet?

– Jag minns många och långa tågresor som jag gjorde med familjen. Vi bodde ju i Luleå så det var långa avstånd. En gång när jag var sex år fick jag också flyga ensam till Göteborg, det var både spännande och läskigt.

Bästa stad?

– New York. Jag har i och för sig bara varit där en gång men jag blev helt såld. Jag älskar verkligen New York. Jag vill bo där. Tyvärr har jag ännu inte ha haft någon möjlighet att åka tillbaka men det blir snart.

Reser aldrig utan?

Sjalen är bra att ha på kalla flygplans-resor.

– Något att äta. Har man barn måste man alltid ha med sig en frukt eller något. När jag kommer ihåg tar jag också med en tunn sjal att ha på flygplanet som brukar bli kallt.

Nästa resa?

– Just nu finns inget planerat eftersom jag är för mycket gravid. Senare i vår ska jag få barn.

Drömresa?

– Cooköarna. Har hört av folk som varit där att det är fantastiskt. Det ligger på andra sidan jorden och ska fortfarande vara relativt oförstört.

FAKTA

Gry är alltid aktuell

Namn: Gry Forssell.

Ålder: 36 år.

Familj: Maken Alex, sonen Vincent.

Gör: Programledare.

Aktuell: Leder programmet ”Äntligen Morgon” tillsammans med Adam Alsing i radiokanalen Mix Megapol.

ARTIKELN HANDLAR OM