Thailand - ny etta på rese-toppen

Julens charterresor snart slutsålda

RESA

Thailand fortsätter att vara svenskarnas nya favoritresmål.

Allra populärast är även i år Phuket.

Men den verkliga uppstickaren i charterutbudet är lugna Khao Lak, som lockar många barnfamiljer.

Förra året reste 235 000 svenskar till Thailand. Hos både Fritidsresor, Ving och Apollo har Thailand gått om Kanarieöarna i popularitet när det gäller vinterresor. Hos Apollo har Thailandsbokningarna ökat med åtta procent sedan förra året.

Flera av charterbolagens resor är redan slutsålda, främst de runt jul och nyår. Det kan också vara svårt att hitta vinterresor till bolagens egna hotellanläggningar, till exempel Ving resort eller Fritidsresor blue village.

– Det är många barnfamiljer som bokar långt i förväg. Thailand har blivit mer lättillgängligt och ses inte längre som ett så exotiskt resmål, ett sånt som man tidigare bara kunde drömma om, säger Heléne Jönsson på Fritidsresor.

Phuket är överlägset störst vad gäller antalet svenska besökare. Där finns också många olika platser att välja på: från röjet och kommersen i Patong till barnvänliga Kata Beach.

Till Phuket finns det

Till Krabi har Apollo och Ving en del resor kvar vid jul.

Att resorna är eftertraktade gör att priserna blir därefter.

Det är dyrt att åka till Thailand i jul – allra minst 20 000 kronor får man räkna med för två personer på ett medelklasshotell.

Men den som bara vill fira jul i solen bör inte ha några problem. Det är fortfarande lätt att få tag på en resa till Kanarieöarna över jul och nyår.

3 hetaste resmålen i höst

Ladda hem reseguider

Karin Poring