Billigaste chartern till favoriterna

Vinterns populäraste resor börjar redan ta slut

RESA

Kanarieöarna är en gammal välkänd klassiker

- Thailand ett exotiskt resmål som lockar allt fler.

Men när är det absolut billigast att åka dit?

Resa har letat upp vinterns lägsta charterpriser.

Foto: MARIA ÖSTLIN
Julafton på stranden? Det är dags att boka vinterns resor. Här badar systrarna Inkeri och Maria Antilla i Karon på Phuket.

Kanarieöarna och Thailand är svenskarnas vinter-favoriter alla kategorier - och redan nu börjar det bli ont om resor över jul och nyår.

Men den som inte måste åka just då har fortfarande mycket att välja på. Dessutom till samma, eller till och med lägre, pris än ifjol.

Irak-kriget och lungsjukdomen sars gjorde att charterbolagens vinterkataloger i år släpptes senare än normalt. Men nu börjar vinterns bokningar komma igång till Kanarieöarna och Thailand, och i månadsskiftet augusti/september spår charterbolagen att den riktiga rusningen kommer.

- Det ser väldigt bra ut, hittills har vi sålt en tredjedel av alla vinterresor, säger Niklas Zhovnartsuk, försäljningschef på Always.

Enhetspriser för 55+

Företaget firar 15 år i år, och jubileumspriser på utvalda datum gör att många resor ligger kvar på samma prisnivå som förra vintern. Dessutom får resenärer över 55 år så kallade enhetspriser

- 2 999 kronor för en vecka på Kanarieöarna och 5 999 kronor för en vecka i Thailand.

Stora prissänkningar

Även hos Fritidsresor märker man ett uppdämt behov av att resa.

- Bokningarna ligger nästan dubbelt så högt inför den här vintern jämfört med förra året, säger Lottie Knutson, informationschef på Fritidsresor.

Men så har också företaget gjort stora prissänkningar för att få fart på bokningarna - på några resor till Kanarie-öarna har priset sänkts med upp till 2 000 kronor för att öka intresset.

Hos Ving sker bokningarna främst på deras olika familjeanläggningar.

- Men än finns det många resor kvar. Däremot börjar jul och nyår samt de mest attraktiva familjehotellen gå åt, säger Claes Pellvik, försäljningschef på Ving.

Ving satsar i år på en ny strand i Thailand, Surin Beach på Phuket. På samma ö lanserar Always Bang Tao. Men annars är det ont om nyheter på svenskarnas favoritresmål i vinter.

Här är de billigaste resorna till Gran Canaria

...och till Thailand

Åsa Erlandson, Nina Jakobson