Mer Sydafrika i vinter

– intresset växer för nya resmål

RESA

Intresset för Sydafrika som turistland växer.

Researrangören Trivsel introducerar nu storstaden Durban som resmål.

- Med möjligheten till sol och bad vill vi bredda vårt utbud i landet, säger Jarno Holmström, produktchef på Trivsel.

Safari, bad och golf. Det finns mycket att välja bland i vinterns reseutbud till Sydafrika.

- Just att det är nytt, okänt och att det finns väldigt mycket att se hoppas vi ska locka resenärer. Dessutom kompletterar stadens klimat våra övriga resmål i Sydafrika eftersom det är varmt i vattnet året runt, säger Jarno Holmström på Trivsel.

Fler hotell

Ifjol återupptog Trivsel sina resor till Sydafrika efter att ha lagt ned dem år 2000. Nu utökar man med fler hotell och utflykter.

- Nu har vi känt av en ökad efterfrågan igen.

Fritidsresor började förra året sälja charterresor till Port Elizabeth i Sydafrika, och även i år lockar resmålet många svenskar.

Durban ligger på Sydafrikas östkust och är landets tredje största stad med över tre miljoner invånare. Man ståtar med 230 soldagar om året - men mest känd är staden kanske som platsen för FN:s konferenser om rasism och aids. Eller för sin höga kriminalitet och att två svenskar rånmördades där i februari 1998.

Men just kriminaliteten är inget som oroar reseföretaget.

- Nej. Visst finns det kriminalitet, och visst ska man undvika vissa gator vid vissa tider på dygnet, men så är det ju i alla storstäder, säger Jarno Holmström.

Från 9 640 kronor kostar ett startpaket med flyg och två nätter på hotell. Flyget går med reguljärflyg via någon flygplats i Europa.

Safari och golf

- Vi vill att kunderna ska kunna kombinera resmål och utflykter och få variation på semestern.

Utflykter som erbjuds är bland annat fotvandringar i bergsområden - och förstås safari i nationalparker. Durban är även känt för sina bra surfingmöjligheter och golfbanorna tillhör toppskiktet i Sydafrika.

- Vi vill att folk ska få se och uppleva så mycket som möjligt av Sydafrika.

- Ska man bara sola och bada kan man lika gärna åka till Kanarieöarna.

Prisexempel reguljärflyg Stockholm-Durban

Jens O Pettersson