Hetast nästa vinter: Egypten

Charterbolagen satsar på fler resor på egen hand

RESA

Knappt har den här vintern tagit slut, förrän charterbolagen presenterar resenyheterna inför nästa.

Fritidsresor satsar stort på Egypten men introducerar även nya resmålet Kerala i södra Indien. Dessutom: flera nya kombinationsresor och Kuba gör comeback.

Foto: BJÖRN LINDAHL
RÖDA HAVET lockar turister och är en av anledningarna till att Fritidsresor ökar utbudet till Egypten i vinter. Andra nyheter är kombinationsresor i Asien, Kuba och Indien.

Det är inga stora nyheter som väntar nästa vinter från Fritidsresor. Kerala är ett av få helt nya resmål och erbjuds i kombination med Goa. Den resan är en av de 15 nya - av totalt 28 - kombinationsresor som charterarrangören satsar på.

Nyhet: Kuala Lumpur

Nya är bland annat även Singapore-Langkawi-Kuala Lumpur, orterna Assuan och Luxor i Egypten samt en kombination på Kuba, som nu återkommer även hos Fritidsresor.

De här resorna görs på egen hand mellan olika länder och med olika aktiviteter.

Dubblar till Hurghada

Annars är Egypten det resmål som ökar mest. Efter att ha satt in extraflyg till årets säsong, dubblerar Fritidsresor antalet platser till Hurghada och Sharm el Sheik.

Förutom sol, bad och utflykterna är det främst Röda havet som lockar turister.

- Snorkling och dykning är den nya folksporten, säger Lottie Knutson, informationschef på Fritidsresor.

Tillsammans med Mytravel och Apollo kommer man i vinter även att ha charterflyg till Playa del Carmen i Mexiko.

Nästa vecka presenterar Ving sina vinternyheter. Först ut i år var Apollo som på årets resmässa avslöjade att de bland annat satsar på nya resmål i Thailand, Egypten och Marocko, samt resor till Maldiverna.

Bo Svernström