Miss Li: Det blir en festivalsommar

Miss Li är aktuell med albumet Wolves.
RESA

Hon har  spelat på festivaler än hon kan hålla räkningen på. I sommar är festivaldrottningen Miss Li aktuell med en ny skiva och spelar på allt från Sommarrock i Svedala till Dockville i Tyskland.

Resa frågar henne om de bästa festivalminnena.

Vilken var den första du spelade på?

– Det var nog faktiskt på Peace and Love- festivalen där jag spelade med mitt första demoband. Det var tidigt i festivalens historia och jag var typ 17 år. Jag minns hur stort det kändes att få spela på en riktig festival!

– Man var så nervös så man skakade och allt strulade och gick fel den spelningen. Jag tror det slutade med att vi bara hann spela två hela låtar. Men det är ett roligt minne och jag kunde ju såklart aldrig föreställa mig att jag skulle få spela där några år senare på en "riktig scen".

Vad är festival för dig?

– Glada människor, blaskig öl, jordlukt, musik som ljuder från alla håll, man är vaken dygnet runt, spelar fotboll med ölburkar i soluppgången och man vaknar efter helgen med en arm fullklottrad med telefonnummer.

–Dessvärre så är det annorlunda nu sedan man själv började spela. Nu förtiden rullar man in med turnébussen, gör massa intervjuer, spelar, festar och rullar hem. Det har ändrats en aning, men de glada människorna, jordlukten och den blaskiga ölen finns i alla fall kvar.

Vad är ditt roligaste festivalminne?

– Det finns så sjukt många roliga minnen. Bara festivalatmosfären i sig är nåt som inte går att återskapa eller uppleva på nåt annat sätt.

Och sämsta?

– Sista festivaldagen när man inte sovit på en vecka. När man tappat sin telefon, sina pengar och tappat bort alla sina kompisar. Det är kallt, regnigt och man lovar sig själv att man aldrig ska gå på festival igen. Efter en vecka har man glömt vad man lovat och åker på nästa festival.

Bästa festivalmaten?

– Man ska kanske inte ha allt för höga förväntningar på festivalmaten men Langos brukar vara en favorit! Fast lite senare på natten brukar man kunna äta det mesta, den där blaskiga ölen brukar oftast grusa omdömet och kraven på bra mat.

Finns det någon låt du alltid spelar på festival?

– Dancing the whole way home, helt klart! Den handlar ju om en natt på Peace and Love- festivalen och den har en given festivalkänsla över sig vilket gör den till ett måste på en festivalspelning.

Vad är du aktuell med i sommar?

– Det kommer nog bli en riktig festivalsommar, både i Sverige och ute i Europa. Vi kommer även släppa album i Skandinavien och Tyskland. Jag längtar!