Dejtingexpertens bästa weekendval

Olika par får olika rekommendationer

Foto: Thinkstock
Telaviv För den romantiska helgresan.
RESA

Nu är det högsäsong för storstadsresor och många par planerar in weekendresor. Men att åka på semester med sin älskling kan vara ett minfält, särskilt om man inte har varit tillsammans särskilt länge. Tänk om han bara vill hasa omkring på museum? Tänk om hon bara vill shoppa? 

En dejtingsajt har tagit hjälp av en ”relationsforskare” som ger sina bästa tips om var olika par bör välja att åka.

Gian Gonzaga från eHarmony.co.uk menar att semester är en viktig ”time out från verkligheten” för par, men en minisemester kan bli en riktigt flopp om du inte har valt rätt destination.

– Semestermål bör spegla vilken typ av relation du är i och personligheten hos dig och din partner. Om du är i en ny och spännande relation, vill du göra något som gör att er relation växer och att ni får något att dela. Har ni varit tillsammans länge vet ni mer om varandra och kan skräddarsy semestern så att den passar det ni gillar och brinner för, säger Gian Gonzaga.

Berlin eller Barcelona för nybörjarna

Dejtingexperten rekommenderar nya par att ta sikte på Berlin eller Barcelona. Den tyska huvudstaden är känd för sin blomstrande konstscen, medan den katalanska staden både har puls men ligger vid havet för dem som vill ta det lugnt.

Äventyrliga par däremot bör överväga Marrakech eller Bukarest för en ny och annorlunda upplevelse. Rumäniens huvudstad erbjuder en blomstrande underjordisk klubbscen, medan Marockos färgstarka Medinas och varierad mat ger gott om unika upplevelser.

– Marrakech är som gjort för par som älskar mat och kultur och gärna lägger en stor del av reskassan på det, förklarar Gian Gonzaga.

Testa något nytt

För par som söker romantik och redan har bockat av Paris och Venedig rekommenderar experten Tel Aviv eller Reykjavik. De som brukar söka sig till Israels näst största stad är normalt ”energiska, äventyrliga och utåtriktade” enligt sajten eHarmony. Medan Island är en idealisk storstadssemester för den som älskar häftig natur.

Källa: www.dailymail.co.uk

ARTIKELN HANDLAR OM