Snuskigaste hotellet ligger i Amsterdam

Foto: Thinkstock
Amsterdam må vara vackert men stadens hotell är bland världens sämsta, enligt en undersökning som Trivago har gjort.
RESA

Skitiga rum, inget varmvatten och trasig hiss.

För att slippa klagomål varnar Hans Brinker Budget Hostel i Amsterdam sina gäster i förväg.

"Förbättra ditt immunsystem - bo på Hans Brinker!" är en slogan som Amsterdam-hotellet använder i sin marknadsföring. Här hymlar man nämligen inte med att standarden på de 127 rummen är under all kritik.

"En busskur erbjuder samma standard"

"Vad kan jag säga? Det var billigt, men inte så billigt att det är värt det. En busskur erbjuder samma standard" lyder en recension av hotellet, publicerad på hotellets hemsida.

För att undvika klagomål talar Hans Brinker Budget Hostel helt enkelt om i förväg vad gästerna kan vänta sig, och hotellet verkar inte ha någon ambition att förbättra standarden.

Hissen är trasig och en skylt meddelar att man kan använda det ekovänliga alternativet; trapporna.

ven när det kommer till avsaknaden av varmvatten och handdukar hänvisar man till miljötänk, skriver Daily Mail. Gästerna uppmuntras i stället att använda duschdraperiet som handduk.

Priset för att bo på Hans Brinker ligger på ungeför 25 euro.

Amsterdam bland de värsta hotellstäderna

Enligt en undersökning som prisjämförelsesajten Trivago gjort är Amsterdam en av världens sämsta hotellstäder. Staden hamnar på plats 96 av 100. London anses vara sämst. Den bästa hotellstaden är, enligt Trivago, Dresden i Tyskland.

När Tripadvisor sammanställde en lista över Europas äckligaste hotell, var det dock två hotell i Turkiet som toppade listan.