Terri: Så kan du lura tyskarna vid poolen

RESA

1 TYSKAR. De går upp klockan sex och paxar solstolarna vid hotellpoolen.

Gör så här: Paxa solstolarna redan innan du går och lägger dig. En fredligare och idiotsäker variant är att köpa en egen billig solstol att ta med till poolen.

2 BRITTER. Du har fått en berusad brittisk hejarklack till grannar på hotellet. I alla fall låter det så nästan hela

nätterna.

Gör så här: Det bästa är naturligtvis att byta rum.

Men ifall hotellet är fullt finns tre andra utvägar: a) vara ute på nätterna och sova på dagarna. b) gå över till grannarna och delta i festen. c) Skaffa de fetaste öronpropparna du kan hitta. Att sova med öronproppar är underbart vanebildande.

3 AMERIKANER. De pratar sönder det som skulle bli en stillsam bussutflykt.

Gör så här: Roa dig med att hitta på fantastiska svar på deras konstiga frågor. ”Jodå, vi har vikingareservat i norra Sverige. Att vikingarna vill ha tillbaka sitt land är en av de hetaste Europafrågorna just nu.”

4 FRANSMÄN. De chica fransoserna på lyxhotellet har ingen förståelse för att ni har barn med och tittar som om ni var en kringresande cirkus.

Gör så här: Lite kompromissvilja skadar aldrig. Det är inte alltid lämpligt att trycka ner en stor upp­blåsbar krokodil i relax­avdelningens bubbelpool. Men skämmas för barnen? Aldrig!

5 ITALIENARE. Italienska slynglar brottas i poolen så att ingen annan kan bada utan att få en fot i ansiktet.

Gör så här: Att sända ut sura vibbar kommer aldrig att hjälpa. Det enda rätta är att bli riktigt arg och ryta ifrån. Då får de – i bästa fall – dåligt samvete och varvar ner.

6 JAPANER. Du vill fota Eiffeltornet, men har fastnat bakom jordens största turistgrupp av japaner, som alla ska plåta tornet i två timmar.

Gör så här: Se det komiska i situationen och låt dig fotograferas med hela japanska turistgruppen. När du väl kommer hem är det trots allt roligare att ha en bild av dig tillsammans med 100 japaner än ett halvtaskigt foto av Eiffeltornet.

Läs också:

Terri Herrera Eriksson ([email protected])