”Hur smidigt som helst att växla pengar”

Eva-Lena en av tusentals svenskar som upptäckt den nya uppstickaren

Skyltfönstret i Direkten Hagfors pappershandel.
RESA

Tusentals svenskar har fått upp ögonen för Aftonbladets nya valutatjänst.

En av dem är Eva-Lena Jonsson i Hagfors.

- Hur smidigt som helst, säger hon.

Sverige har fått en ny aktör på valutaväxlingsmarknaden. I mitten av juni lanserade Aftonbladet Resa i samarbete med Kuponginlösens valutaväxlingstjänsten Unimon, som låter dig beställa valuta dygnet runt på nätet, och sedan hämta ut pengarna på närmsta postkontor.

2500 besökare varje dag

Efter bara några få veckor hittar tusentals svenskar till uppstickaren – varje dag.

Pontus Ellefsson.

-  Vi har något stort på gång, det ser vi på kundresponsen. Vi är ett bra alternativ till växlingskontoren. Det känns väldigt bra, säger Kuponginlösens vd Pontus Ellefsson.

Pengarna kan du beställa hos ett av Unimons 350 ombud eller på webben.

De två senaste veckorna har valutaväxlaren dagligen haft över 2500 besökare på sin sajt, och antalet ökar varje dag.

Pengarna i handen

En av Unimons kunder är lärarinnan Eva-Lena Jonsson från Hagfors. Inför dotterns resa till Cypern skulle hon växla respengar, ett projekt som brukar vara rejält knöligt.

- Här i Hagfors måste man åka tio mil till Karlstad eller gå till banken som stänger klockan tre, säger Eva-Lena Jonsson.

Då upptäckte hon att den lokala pappershandeln i Hagfors blivit Unimon-ombud. Hon beskriver valutabeställningen som "en chansning". En chansning som blev en hit. Inom två dygn hade hon de växlade pengarna i handen.

"Hur smidigt som helst"

- Jag beställde på måndagen. På tisdagen fick jag sms om att pengarna var på väg och på onsdagen var de framme. Helt pålitligt och snyggt med ovikta sedlar. Hur smidigt som helst, jag måste inte anpassa mig till bankens tider! säger Eva-Lena Jonsson.

I framtiden kommer hon att fortsätta använda sig av Unimon.

- Ja, jag kommer att använda det snart igen när jag åker till andra länder, säger hon.

Valutaväxlaren Exchange Finans erbjuder en liknande tjänst där pengar kan skickas ut till ditt närmsta postkontor. Större aktörer som Forex och X-change erbjuder beställningar av valuta där du hämtar pengarna på växlingskontoret.