Senaste Nytt

Ferry och Bergman avstår distansen

SENASTE NYTT

Pyongchang, Sydkorea. Carl Johan Bergman känner av tecken på en förkylning.

Björn Ferry är helt ur form.

Båda avstår tisdagens distanslopp - men även torsdagens stora medaljchans är hotad:

– Just nu ser det inte alls bra ut inför mixedstafetten, säger förbundskaptenen Staffan Eklund.

Medan Helena Jonssons VM-start motsvarat hennes allra högsta drömmar har de svenska favoriterna på herrsidan inlett mästerskapet i Sydkorea med en mardröm.

Efter allt annat än imponerande resultat väljer både Björn Ferry och Carl Johan Bergman nu att stå över tisdagens distanslopp i Pyongchang.

– Jag mår bra och är frisk, men känner mig ur form. Då känner jag att det är bättre att vila och få chansen att bli piggare till mixedstafetten, säger Ferry till TT på den tävlingsfria måndagen.

I lördags kom han 41:a i den inledande sprinten. På söndagen blev den en 31:a plats efter fem bom.

Det som spökar för Ferry: Förkylningen han hade i kroppen inför resan till VM.

– Jag var ju dålig innan så det har varit en chansning hela tiden, men det var inte fel att starta i går. Jag behövde ändå två genomkörare inför mixedstafetten, säger han.

– Åker jag ett halvdant lopp i morgon kanske det inte blir något av någonting. Så kan det visserligen bli ändå, men det här är ändå vettigast.

När det gäller Carl Johan Bergman är formen i dagsläget högst oklar. Efter att ha känt sig på topp inför VM tog allt slut efter bara hundra meter i lördagens premiär. Med en 80:e plats i sprinten fick han inte ens åka jaktstarten.

– Det är skittråkigt för Carl Johan. Han var ju i kanonform och så bara hamnar han helt ur slag, säger Ferry och berättar att Bergman alltjämt är isolerad i ett eget rum på hotellet för att undvika eventuella smittorisker.

De båda avbräcken till tisdagens distanslopp sprider oro både i landslagsledningen och laget. Inte så mycket för distansen i sig utan snarare för torsdagens stora uppgift: Mixedstafetten - där Ferry, Bergman, Anna Carin Olofsson-Zidek och Helena Jonsson har setts som en stora medaljfavoriter.

TT:s utsända

Publisert:

Aftonbladet

/

Senaste Nytt