Fiskmås sögs in i flygplansmotor under landning i Umeå

En fiskmås sögs in i motorn på ett SAS-plan under landning på Umeå flygplats.

Kraftiga förseningar väntar. SAS:

– Inte så kul för passagerarna att se när det händer.

Just innan flygplanet med cirka 50 passagerare ombord skulle landa på Umeå flygplats under söndagen kom en mås flygandes framför planet och sögs in SAS-planets motor. Vilket Folkbladet och Västerbottenskuriren var först med att rapportera om.

– Det var ett passagerarplan där det precis vid landning kom en fiskmås som sögs in i motorn, säger SAS presstalesperson Freja Liljedahl till Aftonbladet.

Landningen kunde genomföras utan problem, men SAS inväntar nu en tekniker som ska undersöka och godkänna att planet kan flyga igen.

Att fåglar sugs in i flygplansmotorer händer ibland och är inte farligt enligt Liljedahl.

– Absolut inte, det händer att man krockar med fåglar. En speciell tekniker måste titta på planet efteråt, men det är inget farligt så. Däremot är det inte så kul för passagerarna att se när det händer, men det är inget som är farligt, säger Freja Liljedahl.

Landningen kunde genomföras utan problem, men SAS inväntar nu en tekniker som ska undersöka och godkänna att planet kan flyga igen. Det innebär att resenärer från Umeå till Stockholm kan vänta sig kraftiga förseningar.

Passagerarflygplanet av modell Airbus A320-251N, tillhörande SAS.
Passagerarflygplanet av modell Airbus A320-251N, tillhörande SAS.
Publisert:

LÄS VIDARE