Kommuner ställer in bröllopsfirande

Publicerad:
Uppdaterad:

Göteborg. Tårta och andra godsaker ska locka folk att fira kronprinsessans bröllop runtom i landet. Men ett ljumt intresse har gjort att vissa kommuner ställt in firandet eller kommer att kombinera det med fotbolls-VM.

– Vi funderade på att ha en storbildsskärm i Slottsparken i Borås men vi har beslutat oss för att inte ha det, säger Frida Nilsson, projektledare för kommunens och näringslivets marknadsföringsbolag i Borås.

Hon berättar att orsaken till de inställda planerna framför allt är ekonomisk men att även allmänhetens svaga intresse för bröllopet bidragit till beslutet.

– Det har ju inte blivit så stor uppmärksamhet kring det här och bokningarna i Stockholm går dåligt, så vi lägger pengarna på något annat för boråsarna, säger hon.

Planerna för bröllopsdagen den 19 juni ser olika ut runtom i landet. Många kommuner har valt att inte uppmärksamma dagen med offentliga evenemang, andra ser det som en självklarhet att fira. Brudgummens hemort Ockelbo står i en klass för sig och har fått tre miljoner kronor av Region Gävleborg för att bekosta festligheterna.

I Göteborg firas bröllopet med fler bröllop då Göteborg & Co anordnar borgerliga vigslar vid det nyligen invigna stadshjulet. 15 par ska gifta sig och intresset har varit stort.

– Vi fick sätta taket vid 15 för att kunna hinna med vigslarna inom en rimlig tid, säger Stefan Gadd som är mediechef för Göteborg & Co.

På vissa ställen i landet kommer bröllopet att visas på storbildsskärm, i Borgholm till exempel. Där försöker man dra publik genom att bjuda de 5 000 första besökarna på prinsesstårta. I Sundsvall kombineras bröllopsfirandet med fotbolls-VM och andra aktiviteter under Cityfest som varar i tre dagar.

TT

Publicerad: