Växjö: DNA-testas för gammalt mord

Publicerad:
Uppdaterad:

Växjö. Den kvinnan som misstänks ha mördat två män i Växjö kände ett av offren, den 41-årige mannen. Däremot har man inte hittat några kopplingar till 70-åringen. Nu väcks också förhoppningar om att ett fem år gammalt mord i Göteborg ska lösas.

Polisen har på måndagen en presskonferens om den 34-åriga kvinna som misstänks för att ha mördat två män i Växjö.

Den anhållna kvinnan kände ett av offren, den 41-årige mannen.

– De kände varandra, men närmare hur de var bekanta vill jag inte gå in på och det vet vi inte riktigt heller, sade Stefan Karlsson, kriminalkommissarie, vid en presskonferens i dag.

Polisen har däremot inte kunnat hitta några kopplingar mellan kvinnan och den mördade 70-årige mannen.

Något motiv har polisen inte kunnat fastställa hittills.

På tredje våningen, utanför sin egen lägenhetsdörr, hittades den 70-årige mannen i går med svåra skär- och stickskador på kroppen.

– Han hade själv lyckats larma ambulansen, uppger Stefan Karlsson.

Mannen fördes med ilfart till Växjö lasarett där man omedelbart förde honom till operation, men hans liv gick inte att rädda.

– Polisen kunde inte förhöra mannen innan operationen på grund av hans skador, säger Stefan Karlsson.

Enligt polisen är den anhållna kvinnan inte skriven på den adress i norra Växjö där anhöriga till en 41-årig man hittade honom död i söndags morse. Aftonbladet berättar dock att hennes namn står på dörren till hans bostad, men ingen som tidningen pratat med har sett henne i huset.

Den 70-årige mannen hittades cirka en och en halv timme senare svårt skadad i trapphuset till ett hyreshus i centrala Växjö. Han hade blivit huggen med ett vasst föremål i överkroppen och fördes till sjukhus där han senare avled.

På en av länstrafikens bussar i Växjö berättade den nu anhållna kvinnan för några busspassagerare att hon dödat två personer - något hon inte upprepade för polisen när hon förhördes på söndagseftermiddagen.

– Under förhöret valde hon att inte svara på några av förhörsledarens frågor, säger Stefan Karlsson.

Enligt honom mår kvinnan inte bra psykiskt och ger ett mycket förvirrat intryck.

Nu väcks också förhoppningar i Göteborg om att ett fem år gammalt mord ska få sin lösning. Ett kvinnligt butiksbiträde knivhöggs då till döds i en syaffär i centrum strax före stängningsdags en torsdag i oktober 2005. Vittnet berättade om en mystisk kvinna i rosa byxor och mörk jacka, men henne kunde polisen inte hitta och inga andra heta tips dök heller upp.

Däremot fanns hennes DNA kvar på brottsplatsen. Polisen i Göteborg väntar nu besked från polisen i Växjö om den anhållna kvinnans DNA stämmer med det som mördaren i Göteborg lämnade efter sig, enligt SVT Västnytt.

TT

Publicerad: