Föremål vid vårdcentral var inte skarpt

INRIKES

Brott. Polisen har larmats om ett misstänkt föremål på en vårdcentral i Lilla Edet. Föremålet visade sig inte vara skarpt.

Enligt TTELA:s reporter på plats ska personalen ha hittat en väska lindad med silvertejp och några utstickande trådar på tisdagsmorgonen.

– Väskan stod inne på vårdcentralen och man trodde att det var ett skämt, men ingen vågade ta i paketet och därför ringde man polisen, säger reportern Pasi Hakopuro till tidningen.

Personalen på vårdcentralen valde själva att evakuera. Även Folktandvården i samma byggnad utrymdes. Polisen beslutade att spärra av ett område kring vårdcentralen och kalla in nationella bombskyddet som undersökte föremålet.

– Eftersom det handlar om ett misstänkt farligt föremål måste vi alltid ta det säkra före det osäkra, säger Tommy Nyman, presstalesman för polisen region Väst i Göteborg.

Det visade sig att föremålet inte var skarpt men polisen menar att det var utformat på ett sådant sätt att den såg ut att vara skarp.

Avspärrningarna är nu hävda. Polisen har inlett en förundersökning om grovt olaga hot mot grupp. Det finns ingen känd hotbild mot platsen.

TT